1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomePoliticăSenatoarea Șoșoacă susține că "mii de tone de droguri" intră din Ucraina...

Senatoarea Șoșoacă susține că “mii de tone de droguri” intră din Ucraina în România

Senatoarea Diana Șoșoacă a transmis o serie de întrebări unor oficiali guvernamentali români, cărora le cere, printre altele, să confirme faptul că “din Ucraina se scurg în România mii de tone de droguri”.

Primele trei întrebări formulate de senatoarea Șoșoacă sunt următoarele:

  1. Recunoașteți că din Ucraina vin în ultimii ani cele mai multe droguri?
  2. Recunoașteți că pe frontiera de nord cu Ucraina nici un polițist  și nici un reprezentant al vreunei autorități române nu are curajul să înfrunte Rackeții ucraineni, astfel cum nici piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI  nu au voie să facă zboruri de recunoaștere pe timp de noapte și cu tehnica de termoviziune de la bord activate? Astfel că, pe lângă alte nenorociri, din Ucraina se scurg în România mii de tone de droguri?
  3. Recunoașteți că în  Portul Constanța trec containerele ucrainene fără să fie scanate, pentru că nimeni nu are curaj să îi înfrunte pe ucraineni?

Întrebările sunt incluse într-un comunicat care poartă data de 24 septembrie 2023. Printre persoanele de la care senatoarea Șoșoacă așteaptă răspunsuri se numără procuroarea șefă a DIICOT, Alina Albu, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și ministrul Educației, Ligia Deca.

Senatoarea Șoșoacă se întreabă și “Care este motivul pentru care problema drogurilor nu este pusă pe agenda CSAT, în condițiile în care tinerii României sunt din ce în ce mai atrași de droguri și din țară de tranzit am ajuns țară consumatoare?”.

După cum se știe, președintele Iohannis anunțase că tema consumului de droguri în rândul tinerilor va fi pusă în discuție în prima ședință a CSAT. Șeful statului făcuse acest anunț la data de 11 septembrie 2023. “Mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale”, declara Iohannis.

Doar că, după acel anunț, nu s-a mai desfășurat nicio ședință CSAT. Apoi, președintele Iohannis a plecat la New York, la reuniunea Adunării Generale a ONU.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pensie de 94.000 de lei pe lună, cea mai mare din România

Cea mai mare pensie din România este de 94.000 de lei pe lună, echivalentul a aproximativ 19.000 de euro. Pensia respectivă este încasată de o...

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă