16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăCoronavirusȘeful OMS spune că politica „zero Covid” a Chinei nu este...

Șeful OMS spune că politica „zero Covid” a Chinei nu este „sustenabilă”

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății(OMS) a declarat marți că politica zero COVID a Chinei nu este sustenabilă, având în vedere ceea ce se știe acum despre virus, într-o rară abordare publică a agenției din cadrul ONU privind gestionarea pandemiei de către acest guvern.

 „Nu credem că este sustenabil având în vedere comportamentul virusului și ceea ce anticipăm acum pentru viitor”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă.

“Am discutat această problemă cu experții chinezi. Și am indicat că abordarea nu va fi sustenabilă… Cred că o schimbare ar fi foarte importantă”.

OMS crede că politica zero Covid a Chinei și-a atins limitele, iar ceea ce se știe acum despre virus ar trebui folosit

El a spus că mai multe cunoștințe despre virus și instrumentele mai bune pentru combaterea acestuia sugerează, de asemenea, că este timpul pentru o schimbare de strategie.

Vorbind după Tedros, directorul OMS pentru situații de urgență, Mike Ryan, a spus că trebuie luat în considerare și impactul unei politici „zero-COVID” asupra drepturilor omului.

„Întotdeauna am spus din partea OMS că trebuie să echilibrăm măsurile de control cu ​​impactul pe care îl au asupra societății, impactul pe care îl au asupra economiei și aceasta nu este întotdeauna o misiune ușoară”, a spus Ryan.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum condamnă ministerul lui Radu Oprea România la pierderi financiare. Falimentul LIDO, o societate deținută de statul român. Corupție la nivel Înalt?

Înalți demnitari, personaje controversate din Servicii și oameni din justiție se numără printre persoanele care luptă pentru falimentarea Lido SA, o companie în care...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...

Rusia – Ucraina, ziua 825: Zelenski, așteptat la Bruxelles

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este aşteptat în această dimineaţă la Bruxelles, unde urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu premierul belgian Alexander...
Ultima oră
Pe aceeași temă