23.3 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusCozi lungi la Beijing pe măsură ce începe o nouă rundă de...

Cozi lungi la Beijing pe măsură ce începe o nouă rundă de teste COVID

La Beijing au început noi runde de teste în masă pentru COVID-19 sâmbătă (7 mai), în timp ce autoritățile s-au aplecat către obiectivul său zero COVID pentru a evita a se avea soarta Shanghaiului, unde milioane de oameni au fost blocați de peste o lună.

Prima dintre cele trei noi runde de testare zilnică a avut loc în cel mai mare district al său, Chaoyang, unde se află ambasade și birouri mari. Rezidenții din alte zone în care au fost raportate cazuri au fost, de asemenea, obligați să facă teste în weekend, conform Reuters.

Aici, la Beijing, se fac teste în masă pentru COVID, dar s-au luat și alte măsuri pentru a preveni răspândirea virusului

Orașul cu 22 de milioane de locuitori a închis peste 60 de stații de metrou, aproximativ 15% din rețea, interzicând serviciile de restaurant în mai multe cartiere.

Orașul a raportat 45 de noi cazuri simptomatice de COVID-19 pentru 6 mai, în scădere față de 55 de cazuri cu o zi mai devreme. A înregistrat 8 cazuri asimptomatice, pe care China le numără separat, față de 17 cu o zi mai devreme.

De acum o săptămână se anunțaseră noi măsuri pentru combaterea Covid în China

China va intensifica măsurile de combatere a COVID-19 făcând obligatorii noi teste, au anunţat autorităţile de la Beijing.

Decizia vine în prima zi a minivacanţei cu ocazia Zilei Muncii. De obicei, chinezii profită de aceste zile libere pentru a călători în întreaga ţară, însă cea mai mare creştere a numărului de cazuri de coronavirus de la începutul lui 2020 îi obligă pe mulţi să rămână acasă, scrie Agerpres.

Ca răspuns la varianta extrem de contagioasă Omicron, autorităţile chineze şi-au intensificat politica „zero COVID”, efectuând testări în masă şi impunând lockdown-uri de îndată ce apar primele cazuri.

Aceste măsuri stricte au dus la o încetinire a economiei ţării şi la o frustrare crescândă în rândul populaţiei.

Beijingul a anunţat sâmbătă că, în urma acestei mini-vacanţe de cinci zile, accesul în spaţiile publice va fi în continuare restricţionat.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

S-a lansat Fondul de Inovare al NATO pentru a găsi noi tehnologii de securitate

În cadrul actualului summit al Alianței nord-atlantice, de la Madrid, s-a lansat Fondul de Inovare al NATO, ce va fi folosit pentru a găsi...

A fost dată o OUG pentru a schimba modalitatea vânzării terenurilor agricole situate în extravilan

În şedinţa Guvernului de joi a fost aprobată o OUG ce modifică şi completează Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării...
00:00:55

Președintele Xi Jinping sosește în Hong Kong pentru aniversarea predării coloniei de Marea Britanie Chinei

Președintele chinez Xi Jinping a sosit la Hong Kong joi (30 iunie) pentru evenimente ce țin de aniversarea a 25 de ani de când...
Ultima oră
Pe aceeași temă