27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSocialAdministratieSectorul 6 va avea prima școală „verde” din București

Sectorul 6 va avea prima școală „verde” din București

Liceul Tehnologic „Sfântul Antim Ivireanu” din Sectorul 6 va deveni prima şcoală „verde” din Bucureşti, după ce va fi reabilitat, modernizat şi amenajat cu aproape 24 de milioane de lei, fonduri nerambursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au anunţat, joi, pe Facebook, că primarul Ciprian Ciucu a semnat cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, contractul de finanţare, iar suma de 23.797.320 de lei necesară lucrărilor este 100% eligibilă.

Clădirea liceului va fi reabilitată pentru a fi eficientă energetic. Va avea panouri fotovoltaice, lămpi solare, soluţii de atenuare a zgomotului şi tehnologii ce reduc emisiile de gaze cu efect de seră.

Potrivit administraţiei locale, noua clădire va asigura elevilor şi profesorilor un mediu curat şi sănătos atât la interior, cât şi la exterior. Sălile de clasă şi spaţiile comune vor fi decorate cu plante care purifică aerul.

Curtea şcolii de 5.500 de metri pătraţi va fi amenajată cu spaţii verzi pentru activităţi educaţionale în aer liber. Va avea o grădină didactică în care elevii pot cultiva legume, plante aromatice şi fructe, dar şi sisteme de hrănire pentru păsări. Tot în curte va fi un spaţiu de parcare pentru biciclete, cu 30 de locuri, şi un punct de colectare selectivă a deşeurilor, pe minimum patru fracţii.

La curăţenia şi igienizarea spaţiilor interioare şi exterioare va fi evitată folosirea substanţelor toxice periculoase sau nocive pentru mediu. În programa şcolară vor fi introduse materii care promovează nutriţia, mediul şi viaţa sănătoasă.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 estimează că în toamnă vor contracta proiectarea, iar din primăvara anului viitor vor demara lucrările, care ar urma să se finalizeze în primăvara anului 2026.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă