22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăPoliticăScandal între AUR și PSD la Camera Deputaților pe tema certificatului verde

Scandal între AUR și PSD la Camera Deputaților pe tema certificatului verde

Au fost momente tensionate între AUR și PSD la Camera Deputaților în timpul dezbaterilor privind inițiativa legislativă ce vizează adoptarea certificatului verde la locul de muncă.

Parlamentarii AUR au afișat, luni, un banner improvizat, de mari dimensiuni, pe care scria „Libertate fără certificate”. Deputații Alianței au protestat împotriva proiectului care prevede introducerea certificatelor verzi.

„În dezbaterile parlamentare deputații nu desfășoară pancarde sau bannere. Se pare că pentru dvs. regulamentul nu contează”, a spus președintele de ședință, Daniel Suciu.

Președintele de ședință i-a spus deputatului AUR că proiectul de lege nu va fi supus dezbaterii și votului, deoarece lipsește raportul comisiilor de specialitate.

„În Regulament noi nu voiam pe ordinea de zi 545 și nu vrem nici asumarea răspunderii pe niciun fel de certificat. Mesajul nostru e clar – 545 trebuie respins. Proiectul dlui Cîțu să fie respins. Stăm cât se poate de liniștiți, dar trebuia să respingem 545”, a spus copreședintele AUR George Simion, conform cotidianul.ro.

Ședința a fost bruiată, în anumite momente, de senatoarea Diana Șoșoacă, prezentă la ședința Camerei Deputaților.

Cele mai tensionate momente între AUR și PSD pe tema certificatului verde i-au avut protagoniști pe Ciprian Ciubuc și Adrian Solomon

Au fost şi momente tensionate. Adrian Solomon (PSD) l-a lovit pe Ciprian Ciubuc (AUR) peste telefonul cu care îl filma. „Ne găsim în afara Parlamentului și vedem cine-i prost”, a amenințat Ciubuc

„Băi, să înțeleg că tu susții certificatul verde? Asumă-ți”, i-a spus Ciprian Ciubuc lui Adrian Solomon.

„Eu nu susțin proștii ca tine să mă filmeze”, a fost reacția social-democratului.

„Controlează-te, că ne găsim în afara Parlamentului și vedem cine-i prost”, a amenințat Ciubuc.

Solomon i-a cerut de mai multe ori deputatului AUR să nu îl mai filmeze. Pentru că acesta continua să-l filmeze, Solomon s-a ridicat de pe fotoliul pe care stătea în sala de plen și l-a lovit peste telefon.

„Băi, dar chiar așa de nesimțit ești să-mi dai peste telefon? Calmează-te, ce ai? Nu-ți place să te filmez? Asumă-ți. Pasărea pe limba ei piere – tu singur ești prost”, a spus Ciubuc în final.

Adrian Solomon a cerut conducerii Camerei Deputaților să-l determine pe „Zefirelli” să nu-l mai filmeze, deoarece nu-și poate îndeplini mandatul de deputat.

Ulterior, Ciubuc a acuzat că Solomon i-a spart telefonul.

Propunerea legislativă, inițiată de 11 senatori și deputați, printre care fostul premier Florin Cîțu și vicepremeierul Kelemen Hunor, privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private, respectiv pentru introducerea certificatului verde, a fost respins în Senat pe 27 octombrie.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă