18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăPSD a preluat conducerea Camerei Deputaților

PSD a preluat conducerea Camerei Deputaților

PSD a preluat conducerea Camerei Deputaților, prin Sorin Grindeanu, care este prim – vicepreședinte PSD. Începând de marți, 2 noiembrie, Grindeanu este și președinte interimar al Camerei Deputaților.

Președintele Camerei este al treilea om în ierarhia statului român, după președintele României și cel al Senatului. Plasarea lui Sorin Grindeanu în fruntea Camerei Deputaților este însă doar temporară.

Grindeanu preia conducerea Camerei întrucât a expirat mandatul de președinte interimar al lui Florin Roman (PNL). Ca funcție permanentă, Florin Roman este vicepreședinte al Camerei Deputaților dar el aspira să devină președinte cu puteri depline al Camerei. Înainte de Florin Roman, președinte al Camerei a fost Ludovic Orban (PNL).

Spre deosebire de Roman și de Grindeanu, Ludovic Orban fusese președinte cu puteri depline al Camerei Deputaților.

PSD a preluat conducerea Camerei Deputaților de la PNL

Orban a demisionat din fruntea Camerei Deputaților ca urmare a faptului că a pierdut funcția de președinte PNL. După cum se știe, la Congresul PNL din septembrie 2021, Orban a pierdut funcția de președinte PNL în favoarea lui Florin Cîțu.

Ludovic Orban este încă membru PNL dar a demisionat din grupul parlamentar PNL. Orban activează în prezent ca deputat independent. Mai mult, Orban a anunțat că se va retrage complet din partid dacă PNL va face o alianță cu PSD.

O asemenea alianță ar fi posibilă pentru a se forma un nou guvern, care să aibă șanse să fie votat în Parlament. Chiar dacă premierul ar fi din PNL, PSD ar primi și posturi de ministru în acest Cabinet. Președintele Marcel Ciolacu a anunțat că PSD vrea să intre la guvernare.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia, acuzată la ONU că foloseşte foamea ca armă de război

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a acuzat Rusia că folosește blocada exporturilor de cereale din Ucraina ca armă de război. „Prin blocarea porturilor...

Sine nobilitas

Ştim deja că trăim în ţara în care, pentru a o duce bine, cel mai important e să te naşti bine. În instituţiile statului...

Accor va deschide un nouhotel Mercure în Cozieni, Ilfov

Grupul hotelier Accor, lider mondial în domeniul ospitalității, își consolideazăportofoliul dinRomânia și din Balcani, prin anunțarea unui nou hotel care se alătură rețelei globale....
Ultima oră
Pe aceeași temă