18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSâmbătă au avut loc mai multe atacuri aeriene la Herson

Sâmbătă au avut loc mai multe atacuri aeriene la Herson

Sâmbătă au avut loc mai multe atacuri aeriene asupra orașului Herson din sudul Ucrainei, președinția ucraineană confirmând loviturile rusești.

Trei persoane au fost spitalizate în urma unei lovituri ruseşti asupra oraşului Herson din sudul Ucrainei. Andriy Yermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a confirmat atacul pe Telegram.

„Teroriştii ruşi luptă împotriva civililor”, a spus el, potrivit Sky News, conform epicnews.ro.

Oraşul strategic din regiunea Dnipro a fost capturat de ruşi la începutul războiului, dar a fost eliberat în noiembrie după o contraofensivă ucraineană.

Guvernator: Un atac rusesc lovește maternitatea din Herson

Un atac rusesc a provocat o explozie în maternitatea din Herson miercuri (11 ianuarie), potrivit guvernatorului regional din Herson.

Videoclipurile obținute de Reuters au arătat fum care se ridică din clădire, ferestre arse și pereți deteriorați.

Guvernatorul regional Iaroslav Ianușevici a declarat pe Telegram că explozia a fost cauzată de mai multe „obuze lansate de inamic”, care au deteriorat cabinetele medicilor, dar că personalul și pacienții au rămas nevătămați.

Reuters a putut confirma locația din imaginea de la intrarea în spital și designul clădirii văzut în videoclip, care se potrivea cu imaginile prin satelit și fișiere ale zonei. Reuters nu a putut confirma în mod independent data filmării videoclipului.

Un atac rusesc a lovit maternitatea unui spital din Herson

Maternitatea unui spital din oraşul Herson, din sudul Ucrainei, a fost lovită de un bombardament rusesc, a declarat marţi Kyrylo Timoşenko, şeful adjunct al biroului preşedintelui Ucrainei, citat de CNN.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....
Ultima oră
Pe aceeași temă