Interesul cititorilor ruși pentru cărțile despre Donald Trump a crescut semnificativ în primele luni ale anului, vânzările fiind de 2,6 ori mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor furnizate de lanțul de librării Citai-Gorod, informează agenția EFE.
Creșterea se înregistrează atât pentru cărțile scrise de președintele american, cât și pentru volumele care analizează activitatea sa ca om de afaceri sau lider politic.
Printre cele mai căutate titluri se numără:
- „Donald Trump. Gândește ca un campion”
- „Donald Trump. Arta negocierii”
- „Donald Trump. Gândește ca un miliardar”.
Prima carte dedicată lui Trump a apărut în 1985, cu aproape trei decenii înainte ca acesta să devină președinte. În 1987, Trump și-a făcut debutul ca autor cu volumul „Arta negocierii”, care a devenit un bestseller și în Rusia.
Creștere și pentru cărțile despre politica externă a SUA
Nu doar lucrările despre Trump sunt la mare căutare. Potrivit Citai-Gorod, vânzările de analize privind politica externă americană au crescut cu 30% în perioada ianuarie-februarie.
Cele mai bine vândute titluri din această categorie includ:
- „Marea tablă de șah – Supremația americană și imperativele sale geostrategice”, de Zbigniew Brzezinski
- „Ordinea mondială”, de Henry Kissinger
- „Americans and Everyone Else: The Origins and Meaning of US Foreign Policy” (Americanii și toți ceilalți: Originile și semnificația politicii externe a SUA), de Ivan Kurilla
Interesul crescut coincide cu reluarea dialogului Moscova-Washington
Creșterea cererii pentru cărțile despre Trump și politica SUA vine într-un moment în care Moscova și Washington au reluat contactele diplomatice după o pauză de trei ani cauzată de războiul din Ucraina.
Urmărește România Liberă pe Google News, Linkedin, Twitter, Facebook și Youtube.