1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 681: Kievyl anunță propria anchetă, după ce Moscova...

Rusia – Ucraina, ziua 681: Kievyl anunță propria anchetă, după ce Moscova a arătat că șeful flotei sale la Marea Neagră nu a murit

Armata ucraineană a anunţat că îşi va revizui propriul raport despre presupusa moarte a comandantului flotei ruse la Marea Neagră,Viktor Sokolov, după imaginile cu acesta apărute ieri, generând speculaţii suplimentare referitoare la soarta sa.

Declaraţia armatei ucrainene survine la o zi după ce informase că l-a ucis pe Sokolov în timpul unui atac întreprins vineri asupra cartierului general al flotei ruse la Marea Neagră de la Sevastopol.

Ieri, Moscova a prezentat imaginicare pretindeau să îl arate pe Sokolov la o întâlnire condusă de ministrul Apărării, Serghei Şoigu. Imaginile nu au putut fi verificat independent ca fiind de marţi.

Din moment ce Moscova a lansat imagini “cu un Sokolov aparent în viaţă, unităţile noastre vor verifica din nou informaţiile”, a spus Unitatea pentru forţe speciale din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

Kievul pretinde că 34 de ofiţeri ruşi au fost ucişi în atacul cu rachetă de croazieră de vineri. Mulţi dintre ei nu au fost încă identificaţi, dar surse militare au confirmat iniţial că Sokolov s-a aflat printre victime.

Mai multe fotografii şi un clip video difuzate de Ministerul rus al Apărării l-au arătat pe Viktor Sokolov participând la o întâlnire online.

Cu toate acestea, el poate fi văzut doar pe un ecran montat în spatele ministrului Şoigu, nefiind prezentate alte informaţii. Poziţia lui Sokolov este complet rigidă în scurta secvenţă difuzată.
Citește și:

A 680-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Când va discuta CCR sesizarea lui Iohannis pe modificarea legii eroilor Revoluției

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute pe 31 ianuarie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu modificarea legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri...

Ministrul Apărării: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni în România

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României, în multiple domenii."Eu am fost la Londra...

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă