40 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 657: Discuții la Bruxelles între șefii diplomației ucraineană...

Rusia – Ucraina, ziua 657: Discuții la Bruxelles între șefii diplomației ucraineană și ungară. VIDEO

Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a anunţat că a avut o întâlnire foarte lungă şi sinceră cu omologul său ungar, la Bruxelles, pentru a-l convinge să susţină deschiderea negocierilor de aderare a ţării sale la Uniunea Europeană.

„Tocmai am încheiat o întâlnire cu ministrul ungar de externe Peter Szijjarto. Am vorbit timp de o oră. A fost o discuţie foarte lungă şi sinceră, a spus pe Instagram Kuleba, aflat într-o vizită de două zile la Bruxelles.

„Desigur, subiectul principal a fost decizia Consiliului European privind deschiderea negocierilor de aderare a Ucrainei la UE”, a adăugat el.”I-am spus clar lui Peter: avem un viitor comun în Europa. Trebuie să reuşim acest lucru cât mai repede posibil. Împreună”, a subliniat ministrul ucrainean.

„Înţeleg că toată lumea aşteaptă un răspuns: da sau nu? Vă rog să-mi acordaţi ceva timp”, a spus Kuleba, adăugând că cei doi miniştri vor comunica acum şefilor de stat conţinutul întâlnirii lor.

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat pe scurt cu premierul ungar Viktor Orban, duminică, la Buenos Aires, în marja învestirii noului preşedinte argentinian Javier Milei.

O înregistrare video a acestei conversaţii vizibil intense a fost făcută publică de Senatul argentinian. La rândul său, Peter Szijjarto a indicat pe Facebook că i-a „explicat” lui Dmitro Kuleba că, pentru Budapesta, propunerea de a începe discuţii cu Ucraina, ţară aflată în război cu Rusia de aproape doi ani,”nu a fost bine pregătită”.

„O astfel de decizie are o importanţă istorică pentru viitorul întregii Uniunii Europene”, dar „Comisia Europeană nu are nici cea mai mică idee despre impactul pe care l-ar avea aderarea Ucrainei la UE asupra întregii comunităţi”, a argumentat el.

Citește și:

România susține “Formula de Pace” propusă de președintele Zelenski

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă