7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 645: Reuniunea OSCE, boicotată din cauza prezenței lui...

Rusia – Ucraina, ziua 645: Reuniunea OSCE, boicotată din cauza prezenței lui Lavrov

Polonia a anunţat că nu va participa la reuniunea ministerială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)de la Skopje din cauza prezenţei aşteptate a ministrului rus de externe Serghei Lavrov.

Ministrul polonez de Externe, Szymon Szynkowski vel Sek (foto), a declarat presei că nu va participa la această reuniune şi că nu va trimite un viceministru.”Nu putem ignora faptul că ministrul rus al Afacerilor Externe va fi prezent la masa organizaţiei care ar trebui să construiască pacea şi securitatea în Europa”, a subliniat şeful diplomaţiei poloneze.

Calificând drept “inacceptabilă” prezenţa lui Lavrov la acest forum, Szynkowski vel Sek a adăugat că Polonia împărtăşeşte punctul de vedere al ţărilor baltice care au anunţat anterior că vor boicota reuniunea OSCE din cauza prezenţei şefului diplomaţiei ruse.

Miniştrii de externe estonian, leton şi lituanian “au decis să nu participe” la întâlnire, considerând că participarea ministrului Serghei Lavrov “riscă să legitimeze agresorul care este Rusia ca membru cu drepturi depline al comunităţii noastre de naţiuni libere”, potrivit unui comunicat comun, scrie Agerpres.

“Locul domnului Lavrov este într-o instanţă specială, nu la masa OSCE”, a declarat ministrul eston de Externe, Margus Tsahkna.

Ucraina a anunţat şi ea că va boicota întâlnirea.

În 2022, Polonia a găzduit reuniunea OSCE şi a refuzat să permită participarea ministrului Serghei Lavrov, stârnind proteste din partea Moscovei. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...
Ultima oră
Pe aceeași temă