25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 598: SUA arată cum Coreea de Nord a...

Rusia – Ucraina, ziua 598: SUA arată cum Coreea de Nord a livrat arme Moscovei

Coreea de Nord a livrat “peste o mie de containere” cu echipamente militare şi muniţii către Rusia în ultimele săptămâni, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe, calificând aceasta drept o evoluţie îngrijorătoare care stârneşte preocupare cu privire la relaţia militară extinsă între cele două ţări.

Casa Albă a prezentat o serie de imagini din satelit care, potrivit acesteia, indică faptul că o cantitate de muniţii dintr-un depozit din Coreea de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană/RPDC) a fost încărcată pe o navă sub pavilion rusesc, iar apoi transportată pe calea ferată la un depozit din apropierea graniţei de sud-vest a Rusiei. Livrarea a avut loc între 7 septembrie şi 1 octombrie, precizează SUA.

“Condamnăm RPDC pentru că a furnizat Rusiei acest echipament militar, care va fi folosit pentru a ataca oraşe ucrainene, pentru a ucide civili ucraineni şi pentru a promova războiul nelegitim al Rusiei”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

Executivul american a publicat un infografic care ilustrează, potrivit acestuia, traseul anumitor containere dintr-un port din Coreea de Nord până la un depozit rusesc de lângă graniţa cu Ucraina.
Citește și:

A 597-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Sebastian Burduja, despre solidaritate și spirit de echipă

Sebastian Burduja, ministrul energiei, invitat în podcastul Stakeborg, și întrebat ce carte ar fi viața lui, spune că un capitolul din prezent l-ar numi...

Prețul petrolul a înregistrat o creștere după atacul Iranului asupra Israelului

Iranul a lansat sâmbătă seara târziu drone explozive și rachete asupra Israelului, ca represalii la un presupus atac israelian asupra consulatului său din Siria la 1...

Numărul companiilor care s-au închis în primele 2 luni din 2024, cu 40% mai mare decât în 2023

În primele două luni ale anului 2024, firmele din România se confruntă cu o realitate economică alarmantă, reflectată într-o creștere semnificativă a suspendărilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă