0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSocialRudele și prietenii tinerilor uciși de Vlad Pascu în 2 Mai au...

Rudele și prietenii tinerilor uciși de Vlad Pascu în 2 Mai au protestat în Piața Victoriei

Rude şi prieteni ai celor doi tineri care au murit în accidentul din localitatea 2 Mai au protestat, duminică, în Piaţa Victoriei, solicitând, între altele, înăsprirea pedepselor pentru şoferii care se urcă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, cât şi ca Poliţia să acţioneze conform legislaţiei.

La protest au participat câteva zeci de persoane care au adus flori albe şi au afişat pancarte cu mesaje precum „Siguranţă pentru viitorul tău!”, „Ignoranţa ta, pierderea noastră” sau „Nu este de ajuns”. De asemenea, aceştia au afişat fotografii cu cele două victime ale accidentului.

„Cred că toţi tinerii ar trebui să iasă pentru o schimbare. Eu sper ca generaţia lui Sebi şi a Robertei să schimbe cumva această ţară. Aceasta este speranţa mea. (…) Să aibă mai multă siguranţă pe drumurile publice, să aibă siguranţă să meargă singuri pe stradă”, a declarat mama unuia dintre tinerii care au murit în accident.

Vlad Pascu, şoferul în vârstă de 19 ani care a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei în localitatea 2 Mai, fiind drogat la volan, a fost pus sub acuzare pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri.

Miruna Pascu, mama sa, se află în arest preventiv, fiind acuzată de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei.

În dosar este cercetat şi tatăl lui Vlad Pascu, sub control judiciar, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Trei tineri din anturajul lui Vlad Pascu au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...
Ultima oră
Pe aceeași temă