9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSănătateRestricții de circulație pentru anumite persoane - Pesta porcină își spune cuvântul

Restricții de circulație pentru anumite persoane – Pesta porcină își spune cuvântul

Mai e puțin până la sărbătorile de iarnă, iar peste porcina africană face ravagii la noi în țară. În Timiș, cel mai important producător a trebuit să eutanasieze 40.000 de animale.

Peste porcină africană își spune cuvântul la noi în țară. După ce la începutul lunii cel mai important producător a fost nevoit să eutanasieze în Timiș 40.000 de animale, acum a apărut încă un focar major. Acum, în județul Iași vor fi sacrificați 20.000 de porci, notează știrileprotv.ro.

Este vorba despre comuna Belcești, din județul Iași. Pesta porcină africană a fost confirmată la o fermă cu 20.000 de animale, iar Centrul Local de Combatere a Bolilor a luat măsuri de urgență.

A fost instituită o zonă de supraveghere pe o rază de 10 kilomeri în jurul focarului. De asemenea, există restricții și pentru circulația persoanelor, animalelor și a mijloacelor de transport.

De altfel, în afară de animale, care vor fi sacrificate, resturile de furaje, așternutul și tot ce putea constitui o sursă de infecție vor fi distruse.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Filmul unei generații

De azi, va circula pe marile ecrane filmul dedicat generației de fotbal care ne-a scos pe stradă în vremurile cenușii ale patriei, generația...

Formația lui Horațiu Moldovan, eliminată din Cupa Spaniei! Athletic Bilbao va juca finala

Athletic Bilbao s-a calificat în finala Cupei Spaniei, după ce a învins-o cu 3-0 pe Atletico Madrid, în returul de pe „San Mames”. În...

Fiscul vânează vânzătorii de flori, în perioada Mărțișor – Ziua Femeii

Inspectorii din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) desfășoară, în perioada 29 februarie - 8 martie a.c., activități de monitorizare și control a contribuabililor...
Ultima oră
Pe aceeași temă