10.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRăzboiul din CMSR Timiș a ajuns la faza amenințărilor cu ridicarea dreptului...

Războiul din CMSR Timiș a ajuns la faza amenințărilor cu ridicarea dreptului la liberă practică

Continuă războiul dintre tabăra validaților și a invalidaților din filiala Colegiului Medicilor Stomatologi din Timișoara. S-a trecut la faza cu amenințări!

Așa cum România liberă a mai scris, dr Delia Barbu, deși aleasă de către colegii stomatologi din Timiș, ca președinte al CMSR Timiș, în anul 2019, a fost invalidată de către conducerea centrală de la București, printr-o decizie a Comisiei Electorale Centrale. Apoi, s-au organizat noi alegeri, cu participarea doar a 67 de membri. Astfel, echipa formată  din prof. dr. Cosmin Sinescu, Marius Pricop, Cristina Bratu și Laura Cîrligeriu a obținut funcțiile, dar nu și ștampila.

Centrul i-a deschis filialei noi apărute cont de bancă

Recent, pe numele asociației, controlate de aceștia, s-a deschis un cont la o altă bancă. Deși invitat să vină la sediul CMSR, au declarat o altă adresă. Alegătorii își pun întrebări firești: cui folosesc aceste războaie?

Lupta a continuat, mai mulți ani, în instanțe.

În ultima perioadă, mai mulți rezidenți ai Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara au fost amenințați de către doamna conferențiar Cristina Bratu că nu vor primi dreptul la liberă practică și că mai mulți medici vor fi supuși controalelor din partea Direcției de Sănătate Publică, dacă nu se înscriu pe listele Colegiului controlat de cei agreați de către conducerea centrală a CMSR.

citește și: Klaus Iohannis e noul Ștefan Andrei

“România liberă” a documentat că la ANAF Timișoara există un singur Cod de Identificare Fiscală, deschis de dr Barbu, cu sediul în Strada Iancu Văcărescu, nr. 23, cabinet 6.

Actualul șef agreat de București a fost alegător al Deliei Barbu

Fostul alegător al doamnei Delia Barbu, conform surselor din timpul procesului electoral, desfășurat în anul 2019, Cosmin Sinescu și-a făcut un colegiu separat, dar fără CIF sau ștampilă, relevă sursele din filială. Această acțiune este interzisă de Legea 95 /2006,titlul XIII.

Astfel, din poziția de coordonator al filialei invită medicii stomatologi să vină la noul sediu din Bv Revoluției din 1989 și să achite taxele aferente liberei practici și a funcționării cabinetelor, conform prevederilor Legii nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății și ale Regulamentului de organizare și funcționare a Colegiului Medicilor Stomatologi din România.

Uba, uba, vine duba / „Vine DSP-ul în control!”

Pe căi informale, li se transmit membrilor din filiala controlată de Delia Barbu să nu mai cotizeze la sediul din Văcărescu. Celor care nu se conformează, li se spune că va veni DSP-ul în control, ceea ce este ilegal, fiindcă autoritatea din teritoriu a Ministerului sănătății are rol de coordonare a bunei desfășurări a activităților cabinetelor medicale, în funcție de standarde, nu de opțiuni electorale.

De fapt și în drept, Florentina Radu, directorului interimar al DSP Timiș, trimite note către cabinetele care doresc un aviz de funcționare să se înscrie în Colegiul Sinescu, invocând Decizia Comisiei Electorale Centrale din 11 martie 2021 a CMSR, pentru că alte documente nu are.

Ministrul Rafila se face că plouă

Ministrul sănătății Alexandru Rafila, supus unei presiuni “colegiale,” a fost informat despre abuzurile DSP Timișoara, dar n-a luat încă nicio măsură administrativă, ba mai mult, prelungindu-i doamnei jurist Florentina Radu interimatul. 

Dr. Sinescu și dr. Ionescu, prin relațiile mediate la București cu DSP Timiș, au creat situația că în județul Timiș există două colegii, lucru neprevăzut în Legea 95/2006. În acest sens, DSP Timiș respinge actele oficiale, care conțin însemnele CMSTM, trimite medicii să-și anuleze actele emise de CMSTM și să depună actele împreună cu obligațiile financiare la sediul din Timișoara, B-dul Revoluției 1989, nr. 9, Sala Kerr, patronat de dr. Sinescu și nerecunoscut de autoritățile fiscale ale statului român, spun vocile din conducerea nevalidată.

Sinescu flutură o soluție a ÎCCJ, în care n-apare numele său

Printr-o adresă trimisă ziarului nostru, dl Sinescu susține că în virtutea unei soluții date de ÎCCJ, ca definitivă, el este președintele CMSR Timiș. Citind motivarea instanţei se constată că în dosarul menționat și a cărui sentință se flutură nu s-a analizat nici legitimitatea mandatului d-lui Sinescu și nici calitatea acestuia ca și președinte al CMS Timiș. Nici un cuvânt despre asta,ba mai mult ,dl.Sinescu trimite o adresă instanței prin care cere ca acest dosar să nu se judece.  De ce? Există ceva de ascuns?

Războiul scrisorilor din filiala Timiș

De aceea unii se întreabă – dacă are autoritatea dreptului judecat, așa cum pretinde- de ce n-a primit CIF de la ANAF și de ce nu semnează adresele trimise în teritoriu cu sigla și ștampila instituției?

ANAF recunoaște o singură entitate

Grupului său i s-au intentat mai multe plângeri penale, pentru fals și uz de fals, neconfirmate de către cele patru parchete timișorene. Acestea, invocând prevederile Ghidurilor de comunicare cu mass-media că cercetările în curs nu sunt publice, n-au infirmat, nici n-au confirmat existența vreunor dosare penale pe numele lor.

ANAF, prin adresa nr.13290/02.03.2023, ne comunică: “CMSR – Filiata Timiș, CIF 17094018, este constituita conform Legii 95/2006, modificată prin Legea 35/2019 – adresa sediului este Timișoara, str.Iancu Văcărescu, nr. 23, județul Timiș – președintele, conform informațiilor transmise este dr. Barbu Delia. Despre o altă entitate cu aceiași denumire, cu sediul în Timișoara, B-dul Revoluției 1989, nr. 9, Sala Kerr, nu suntem în posesia nici unei informații.”

YouTube video

Legătura cu băncile este efectuată de dr. Barbu Delia, președinte CMSTM, iar plățile obligatorii către Bugetul de Stat și cota parte de 25% din cotizații sunt efectuate de dr.Barbu Delia din contul CMSTM, deschis la BT.

Între CMSTM și conducerea CMSR există un conflict parțial rezolvat prin Hotărârea Penală nr.2648/2021 și restul se află în instanță, zic sursele judiciare.

Decizia de invalidare a conducerii filialei Timiș a fost anulată prin mai multe decizii civile. Pe baza acestora, s-au făcut adrese către CEC și BEX CMSR de repunere în funcție, respinse însă de președintele CMSR – doamna dr. Ionescu Ecaterina, fără motivație, spun documentele consultate de investigația publicistică.

Delia Barbu își revendică scaunul în instanță

Colegiul Barbu a solicitat instanței Tribunalul Timiș repunerea în funcție. Judecătorii și-au declinat competența. Dosarul a fost trimis la Curtea de Apel, care la rândul ei, a trimis-o către Înalta Curte de Casație și Justiție, considerând că există un conflict de interese. ICCJ analizând dosarul, l-a retrimis spre soluționare către Tribunalul Timiș.

Dr Delia Barbu

În timpul acesta, medicii stomatologi din Timișoara deslușesc dilema bunicilor: „frunză verde de cicoare, votai ochi și ieși soare.”

O consecinţă foarte gravă a acestei degringolade o constituie faptul că există un număr de 200 de medici stomatologi înscriși în CMS Timiș-filiala aleasă în 2019- și care profesează în baza unei adeverințe ( așa cum s-a votat în Adunarea Generală Teritorială Timiș pentru că tipizatele plătite de CMS Timiș prin dr. Barbu Delia sunt luate de către dl.Sinescu ), iar acești membri nu sunt înscriși de dr. Ionescu – CMSR- în platforma națională. Există și un număr de 62 de medici stomatologi care sunt înscriși de CMSR, dar care nu apar înscriși la CMS Timiș – filiala Barbu.

În acest sens s-a sesizat DNA, iar ministrul secretar de stat, dr.Brădățan, a fost informat. S-a făcut și el că plouă. E parte din sistem.

Urmează un an electoral în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România. Scopul celor din conducerea națională e ca vocile critice ale Timișului să nu poată să-și depună candidaturile la funcțiile “scoase la concurs,” iar alegătorii non-conformiști să nu fie printre delegați. Aceasta este și concluzia mai multor lideri din țară, nemulțumiți de conducerea de fier de la București.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
00:00:32

VIDEO. Inundații fulgerătoare în nordul Peru

Ploile abundente și furtunile au dus la inundații rapide în Piura, în nordul Peru, joi (29 februarie). Potrivit presei locale, furtuna a distrus culturi și...

Persoane care vindeau droguri în București și Dâmbovița, reținuți de polițiști

Patru persoane care vindeau pe stradă droguri în Bucureşti şi Dâmboviţa au fost reţinute de poliţişti, la percheziţiile domiciliare fiind găsite diverse cantităţi de...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...
Ultima oră
Pe aceeași temă