25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăPoliticăRăspuns la sesizarea PSD despre congresul PNL: Nu e infracțiune

Răspuns la sesizarea PSD despre congresul PNL: Nu e infracțiune

Ministerul Afacerilor Interne răspunde la sesizarea PSD referitoare la Congresul Partidului Național Liberal din 25 septembrie de la Romexpo: „nu a fost constatată întrunirea elementelor constitutive ale vreunei infracțiuni”.

După adresa PSD din 24 septembrie înregistrată la Ministerul Afacerilor Interne, prin care social-democrații formulau o sesizare cu privire la organizarea Congresului Partidului Național Liberal în data de 25 septembrie la Romexpo, MAI răspunde că la data menționată erau aplicabile prevederile HG 932 privind prelungirea stării de alertă, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea pandemiei.

MAI nu a găsit vreo infracțiune la congresul PNL analizând sesizarea PSD

„În urma verificărilor efectuate de către structurile cu atribuții în acest sens, nu a fost constatată întrunirea elementelor constitutive ale vreunei infracțiuni, fiind însă aplicate două sancțiuni contravenționale: una pentru încălcarea prevederilor legii privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei și cealaltă pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a legii privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor cu modificările și completările ulterioare”, se arată în răspunsul la sesizarea PSD, semnat de Raed Arafat, conform jurnalul.ro.

Sesizarea PSD fusese depusă la Congresul PNL, susținând că nu au fost respectate reglementările, în condițiile în care în sală au fost 5.000 de participanți.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Poșta Română, prea mulți șefi și salarii de nimic pentru poștași. Firmele de curierat rapid fac munți de bani

Poșta Română este o companie aflată în subordinea ministerului Digitalizării și teoretic ar trebui să fie alocați bani, iar managementul companiei să pună pe...

FC Botoșani a predat „lanterna roșie” lui Dinamo! Moldovenii, trei puncte de aur cu FCU Craiova

FC Botoşani a părăsit ultima poziție în clasamentul Ligii 1 după ce a obținut o victorie crucială, cu scorul de 4-1, pe teren propriu,...

Numărul companiilor care s-au închis în primele 2 luni din 2024, cu 40% mai mare decât în 2023

În primele două luni ale anului 2024, firmele din România se confruntă cu o realitate economică alarmantă, reflectată într-o creștere semnificativă a suspendărilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă