5.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăRăspuns la sesizarea PSD despre congresul PNL: Nu e infracțiune

Răspuns la sesizarea PSD despre congresul PNL: Nu e infracțiune

Ministerul Afacerilor Interne răspunde la sesizarea PSD referitoare la Congresul Partidului Național Liberal din 25 septembrie de la Romexpo: „nu a fost constatată întrunirea elementelor constitutive ale vreunei infracțiuni”.

După adresa PSD din 24 septembrie înregistrată la Ministerul Afacerilor Interne, prin care social-democrații formulau o sesizare cu privire la organizarea Congresului Partidului Național Liberal în data de 25 septembrie la Romexpo, MAI răspunde că la data menționată erau aplicabile prevederile HG 932 privind prelungirea stării de alertă, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea pandemiei.

MAI nu a găsit vreo infracțiune la congresul PNL analizând sesizarea PSD

„În urma verificărilor efectuate de către structurile cu atribuții în acest sens, nu a fost constatată întrunirea elementelor constitutive ale vreunei infracțiuni, fiind însă aplicate două sancțiuni contravenționale: una pentru încălcarea prevederilor legii privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei și cealaltă pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a legii privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor cu modificările și completările ulterioare”, se arată în răspunsul la sesizarea PSD, semnat de Raed Arafat, conform jurnalul.ro.

Sesizarea PSD fusese depusă la Congresul PNL, susținând că nu au fost respectate reglementările, în condițiile în care în sală au fost 5.000 de participanți.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. S-a ocupat de partea de comunicare a instituției Avocatului Poporului, în calitate de consilier al Avocatului Poporului, în perioada februarie 2015- iulie 2019. Este absolvent și licențiat al trei facultăți: Facultatea de Fizică, Facultatea de Automatizări, Facultatea de Drept, ultima fiind terminată în iulie 2021. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Covid-19. Nu mai este niciun județ în scenariul roșu

Cifrele Covid 19 arată tot mai bine. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost 1.149 de cazuri noi de COVID-19, sunt 66 de...

KGB-ul din Belarus a inflamat criza migranților prin conturi false pe Facebook

KGB-ul din Belarus a inflamat criza migranților prin conturi false pe Facebook, susțin reprezentanții companiei-mamă a Facebbok, Meta. Potrivit gigantului american, serviciile de securitate...

Legea privind certificatul verde ar putea fi adoptată până la finele anului – VIDEO

Legea privind certificatul verde ar putea fi adoptată până la finele anului, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la sfârșitul întrevederii cu reprezentanții cultelor. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă