14.6 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăȘtirile zileiRaed Arafat a anunțat cum vor petrece românii sărbătorile de iarnă

Raed Arafat a anunțat cum vor petrece românii sărbătorile de iarnă

Raed Arafat a vorbit despre cum vor arăta sărbătorile de iarnă a românilor, dar și dacă vor exista sau nu restricții de Crăciun și Revelion. Șeful DSU asigură românii că la mijlocul lunii decembrie va fi analizată situația cazurilor epidemiologice din România și tot atunci se va stabili dacă vor fi sau nu restricții în timpul sărbătorilor.

„Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este prea devreme. Cred că va trebui să fie analizat cel puţin undeva prin 10-15 decembrie să vedem care este situaţia. Speranța noastră este ca oamenii să poată să petreacă în condiții de respectare a unor măsur de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment”, a transmis Raed Arafat.

Raed Arafat, despre lockdown-ul nevaccinaților

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a adus în discuție și posibilitatea unui lockdown pentru nevaccinați. Acesta a dat exemplu cazul Austiei care intră de luni în carntină națională, însă nu se pune problema de așa ceva și în România.

Raed Arafat a menționat că nu este luată în calcul o discuție referitoare la vaccinarea obligatorie sau la un lockdown pentru nevaccinați:

Austria şi alte ţări discută de obligativitatea vaccinării, sunt şi unele măsuri mai dure acolo unde acum este o creştere a valului şi a cazurilor noi. Noi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor şi sigur că şi datorită măsurilor şi poate că şi populaţia a devenit mai atentă. Totuşi trebuie să recunoaştem că s-au mai vaccinat, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit. Totuşi s-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut. În acest moment nu este pusă pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinarea anti-covid obligatorie, fie la un lockdown pentru nevaccinaţi”, declară şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...
Ultima oră
Pe aceeași temă