5 C
București
duminică, 10 noiembrie 2024
AcasăSocialEducațiePrograme de reducere a violenţei în mediul şcolar. Ministerul Educaţiei alocă 1.407.473 de...

Programe de reducere a violenţei în mediul şcolar. Ministerul Educaţiei alocă 1.407.473 de lei

Ministerul Educației va aloca suma de 1.407.473 de lei pentru implementarea programelor destinate reducerii violenței în mediul școlar în cel puțin 250 de instituții de învățământ, conform declarației făcute de ministrul Ligia Deca într-o conferință de presă luni.

Această inițiativă are scopul de a întări măsurile și resursele destinate contracarării fenomenului de violență în școli, promovând un mediu sigur și propice dezvoltării educaționale.

În opinia ministrului Deca, şcoala poate contribui la promovarea nonviolenţei, în colaborare cu partenerii sociali sau cu alte instituţii publice, prin activităţi care să promoveze îmbunătăţirea relaţiilor şi a coeziunii grupurilor, precum şi prin acţiuni care să-i ajute pe copii să conştientizeze consecinţele comportamentelor violente.

„Alocăm 1.407.473 de lei pentru ca în cel puțin 250 de școli să se poată desfășura programe pentru reducerea violenței în mediul școlar! Școlile se pot înscrie în program până pe 10 decembrie!

În colaborare cu partenerii sociali sau cu alte instituții publice, prin activități care să promoveze îmbunătățirea relațiilor și a coeziunii grupurilor, precum și prin acțiuni care să-i ajute pe copii să conștientizeze consecințele comportamentelor violente, școala poate contribui la promovarea nonviolenței!

Alături de școală, însă, este nevoie de noi toți pentru ca mediul în care cresc copiii noștri să fie unul cât mai sigur. Sper ca reducerea violenței să fie o prioritate pentru toți cei care se află în preajma copiilor!”, transmite Ligia Deca.

„Ministerul Educației invită unitățile de învățământ preuniversitar să inițieze proiecte de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar.

Alocăm 1.407.473 de lei pentru cel puțin 250 de școli. Numărul estimativ al beneficiarilor: de 20.000 de elevi și 10.000 de părinți.

Unitățile de învățământ se pot înscrie la CJRAE/CMBRAE până pe 10 decembrie 2023.

CJRAE, respectiv CMBRAE, selectează unitățile de învățământ și sprijină desfășurarea activităților.

Încurajăm parteneriatele cu organizații nonguvernamentale, instituții publice și alte entități.

Bugetul maxim care poate fi alocat unei unități de învățământ este 4.000 de lei.

Programul de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar se va desfășura pe parcursul anului școlar 2023-2024.

Bugetul total al programului este alocat de Ministerul Educației, prin Mecanismul Național de Susținere a Prevenirii Criminalității gestionat de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate”, transmite Ministerul Educației pe pagina de Facebook.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă