25.4 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalProducătorul Snickers își cere scuze pentru o reclamă care sugerează că Taiwanul...

Producătorul Snickers își cere scuze pentru o reclamă care sugerează că Taiwanul este o țară

Mars Wrigley, producătorul batonului de ciocolată Snickers, și-a cerut scuze vineri pentru lansarea unui produs despre care utilizatorii chinezi de pe rețelele de socializare au spus că sugerează că Taiwanul este o țară.

Videoclipuri și fotografii de la un eveniment de promovare a unei ediții limitate a batonului Snickers despre care se spunea că este disponibil doar în „țările” Coreea de Sud, Malaezia și Taiwan au devenit virale vineri pe platforma chineză de microblogging Weibo, notează Reuters.

Mars Wrigley a publicat pe contul său Snickers China de pe Weibo un mesaj în care își prezintă scuzele și a transmis că mesajul relevant a fost modificat.

„Suntem conștienți de rapoartele privind activitățile legate de Snickers în anumite regiuni din Asia, luăm acest lucru foarte în serios și ne prezentăm scuzele noastre profunde”, scrie Mars Wrigley.

Compania a cerut echipei locale a Snickers să verifice și să își ajusteze site-ul oficial și contul de social media „pentru a se asigura că acel conținut publicitar al companiei este corect”.

„Mars Wrigley respectă suveranitatea națională și integritatea teritorială a Chinei și își desfășoară operațiunile de afaceri în strictă conformitate cu legile și reglementările locale chineze”, se arată în comunicat.

La câteva ore după prima declarație, Snickers China a distribuit o altă postare pe Weibo, adăugând că „există o singură China în această lume, iar Taiwanul este o parte din teritoriul Chinei”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Copil mort într-un accident produs pe DN2

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc în această dimineaţa pe DN 2, în zona...

Furtună politică în SUA, după perchezițiile de la casa lui Trump. VIDEO

O primă etapă spre un proces pentru unii, o "persecuţie politică" pentru alţii: percheziţia spectaculoasă a casei lui Donald Trump de către FBI a...

Liviu Pop: Admiterea în colegii, discriminare

Introducerea examenului de admitere în colegiile naționale, așa cum prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar, reprezintă o discriminare a elevilor, apreciază fostul ministru al Educației...
Ultima oră
Pe aceeași temă