7.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimăria Iași va investi 81 milioane euro pentru construirea unei săli polivalente

Primăria Iași va investi 81 milioane euro pentru construirea unei săli polivalente

Primăria Iași are în plan un proiect de investiţii de 400 mil. lei (81 milioane euro), ce urmează să fie finanţat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), pentru construirea unei săli polivalente, pe un teren al municipalităţii aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgenţă.

Până în prezent primăria Iaşi a finalizat şi trimis Companiei Naţionale de Investiţii studiul de fezabilitate al proiectului, proiectul tehnic de execuţie, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru amplasament (Moara de Vânt-Podgoria Copou), certificatul de urbanism, avizul de mediu, cel de la Autoritatea Aeronautică, autorizaţia de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi, potrivit Ziarul Financiar.

Primăria Iași va investi 81 milioane de euro pentru ridicarea unei săli polivalente, finanțarea venind de la Compania Națională de Investiții

Odată cu completarea documentaţiei, urmează obţinerea finanţării printr-o decizie guvernamentală, organizarea licitaţiei şi demararea lucrărilor.

’’Am semnat autorizaţia de construire pentru Sala Polivalentă. Contăm în continuare pe sprijinul Guvernului României pentru acest proiect, care va fi preluat şi finanţat de Compania Naţională de Investiţii.’’, a spus Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Mihai Chirica e deranjat de numărul mare de forțe de ordine ce au descins la Primăria Iași

Mihai Chirica e deranjat de numărul mare de forțe de ordine ce au descins la Primăria Iași într-un dosar al DIICOT.

Primarul Mihai Chirica s-a plâns joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de modalitatea în care a fost efectuată descinderea care a avut loc miercuri la Primăria Iaşi, în urma căreia aproape tot aparatul administrativ a fost dus la audieri, în condiţiile în care procurorii DIICOT au venit însoţiţi de un număr mare de poliţişti aduşi din mai multe judeţe din zona Moldovei.

„Activitatea de ieri a fost una disproporţionată între cauză şi efect, între ceea ce trebuia să se întâmple şi ceea ce s-a întâmplat de fapt. Sigur, instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria şi să culeagă datele pentru a putea să judece în mod obiectiv pentru orice faptă pe care dumnealor o consideră suspectă. (…) Ca o paranteză, de exemplu, (Osama – n.r.) bin Laden a fost prins şi anihilat de 42 de puşcaşi marini. La Iaşi ieri au fost în Primăria Iaşi 46. Efectele, desigur, nu sunt aceleaşi, dar modalitatea de acţiune este una cât se poate de evidentă şi vizibilă”, a declarat primarul Chirica.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv

Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv, magistraţii Tribunalului Constanţa respingând...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Hidroelectrica a raportat un profit net de 6,3 miliarde de lei în 2023

Hidroelectrica, cel mai mare producător de enerrgie electrică din România, a raporat pentru anul 2023 un profit net în creștere cu 42%, la o...
Ultima oră
Pe aceeași temă