3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPrima ședință de guvern a Cabinetului Ciucă. Decizie privind bugetul

Prima ședință de guvern a Cabinetului Ciucă. Decizie privind bugetul

Prima ședință de guvern a Cabinetului condus de Nicolae Ciucă are loc joi seară, la Palatul Victoria. Ședința de guvern are la mai puțin de trei ore de la ceremonia de depunere a jurământului de la Palatul Cotroceni.

Potrivit Biroului de presă al Guvernului, prima reuniune a Cabinetului Ciucă este programată să se desfăşoare joi, începând cu ora 18,15.

Membrii Guvernului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă au depus jurământul de învestitură, joi, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni.

Plenul Parlamentului a acordat votul de încredere Guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă cu 318 voturi „pentru” şi 126 voturi „împotrivă”.

Ministrul Muncii Marius Budăi a spus că la ședința Executivului se va face rectificarea bugetară astfel încât vor fi plătite pensiile și alocațiile. Ministrul a spus că a vorbit și cu ministrul de Finanțe și a dat asigurări că plata pensiilor și alocațiilor se va efectua fără probleme și nu vor fi sincope.

Pe agenda ședinței de guvern se află stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative 

Proiectele de acte normative și documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor din cadrul ședinței Guvernului României.

Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Ultimul mesaj transmis de Angela Merkel în calitate de cancelar

Angela Merkel le-a cerut nemților, în ultimul mesaj în calitate de cancelar, să se vaccineze - "Doar așa putem lupta împotriva coronavirusului", transmite aceasta,...

Erdogan: „Sper ca lira turcească să se stabilizeze în curând”

Președintele turc, Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că speră că ratele de schimb valutar să se stabilizeze în scurt timp și a promis din...

Un bărbat a căzut de la un etaj al Spitalului Militar Cluj

Un bărbat, în vârstă de 72 de ani, s-a aruncat în noaptea de vineri spre sâmbătă de la un etaj al Spitalului Militar din...
Ultima oră
Pe aceeași temă