3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăMiniștrii Cabinetului Ciucă au depus jurământul. Klaus Iohannis: criza politică s-a terminat!

Miniștrii Cabinetului Ciucă au depus jurământul. Klaus Iohannis: criza politică s-a terminat!

Miniștrii Cabinetului Ciucă au depus, joi, de la ora 15.00, jurământul la Palatul Cotroceni. În sfârșit, după două luni de criză politică, România are, din nou, un Guvern!

Miniștrii cabinetului Ciucă au depus jurământul, iar la sfârșitul întâlnirii de la Palatul Cotroceni Klaus Iohannis a declarat că e nevoie de un Guvern solid, „iar acum îl avem”. Iată ce a declarat președintele:

Klaus Iohannis, declarații după învestirea Guvernului

„Vă felicit, criza politică s-a terminat. Dar celelalte crize, nu. Și nici problemele nu au dispărut”.

„Pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat, ci capătă noi forme. Bugetul pe acest an trebuie rectificat. Bugetul pe anul viitor va trebui pregătit și votat”.

„Lumea așteaptă măsuri pentru creșterea salariilor. Românii așteaptă investiții, școli și spitale. Pentru toate acestea este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Și acum există acest guvern”.

„Dar nu numai probleme ne așteaptă și vă așteaptă. Sunt multe oportunități. PNRR trebuie implementat. Toată lumea aşteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creştere economică, pentru a creşte salariile, pentru a creşte pensiile, toată lumea se aşteaptă la investiţii, autostrăzi, drumuri, spitale, şcoli şi multe altele şi pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunităţi este nevoie de un Guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest Guvern”.

Miniștrii au depus jurământul, joi, la ora 15.00, la Palatul Cotroceni. La ora 17.00 are loc prima ședință de Guvern de la Palatul Victoria.

Cele mai citite

Omicron: Minimum 3 săptămâni pentru a cunoaște noua variantă COVID

Omicron, noua tulpină a COVID-19, ar putea presupune până la trei săptămâni de analiză a datelor științifice, până a fi formulate primele concluzii, a...

Consiliul Național al Elevilor cere Ministerului Educației și Sănătății să trateze educația responsabil

Consiliul Naţional al Elevilor a solicitat, sâmbătă, Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii să trateze situaţia educaţiei cu maximă responsabilitate, analizând factorii de risc la...

În Serbia mii de manifestanți au oprit traficul rutier ca protest împotriva unui plan minier

În Serbia, mii de manifestanți au blocat sâmbătă şosele, autostrăzi şi artere urbane, într-un nou protest împotriva guvernului şi unui proiect al companiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă