13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiPreședintele brazilian Lula da Silva despre atacul mortal de la o grădiniță:...

Președintele brazilian Lula da Silva despre atacul mortal de la o grădiniță: O „monstruozitate”

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a numit miercuri (5 aprilie) atacul cu un topor de la o grădiniță din sudul Braziliei drept „monstruozitate”.

 „ Această figură umană care nu avea nimic uman – trebuie să fi venit de pe altă planetă, o planetă a urii – a avut prostia de a ucide patru copii cu un topor”, a spus Lula în timpul unei întâlniri cu miniștrii guvernamentali și guvernatorii din Brasilia, potrivit Reuters.

Ulterior, el le-a cerut participanților la întâlnire să păstreze un minut de reculegere pentru victime și familiile acestora.

Un bărbat înarmat cu un topor mic s-a cățărat peste un zid într-o grădiniță din orașul Blumenau, statul Santa Catarina și a ucis patru copii miercuri, a declarat poliția, adăugând că a rănit alți cinci în atac.

Lula da Silva a numit atacul de la o grădiniță din sudul țării drept o „monstruozitate”, atacatorul fiind reținut de poliție

Tânărul în vârstă de 25 de ani s-a predat poliției după accesul de furie, a declarat reporterilor șeful organelor de securitate, Marcio Alberto Filippi.

Poliția a declarat că trei băieți, cu vârste cuprinse între 4 și 5 ani, și o fetiță de șapte ani au fost uciși. Ei au mai spus că patru dintre copiii răniți, cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani, erau tratați într-un spital și s-a raportat că sunt în stare stabilă, în timp ce un al cincilea copil a avut răni ușoare.

Un bărbat înarmat cu un topor atacă mai mulți preșcolari din Brazilia

Cel puțin patru copii au fost uciși și alți patru răniți de un tânăr de 25 de ani înarmat cu un topor mic ce a atacat miercuri o grădiniță din statul Santa Catarina, din sudul Braziliei, au anunțat poliția locală și un spital din zonă. Părinții șocați s-au adunat la porțile spitalului.

Poliția a declarat că bărbatul responsabil pentru atacul din orașul Blumenau a fost arestat. Șeful securității locale, Marcio Alberto Filippi, a declarat reporterilor că atacatorul a obținut acces la școala privată prin escaladarea zidurilor acesteia.

Un bărbat înarmat cu un topor mic a atacat mai mulți preșcolari în Brazilia, președintele Lula da Silva numind episodul sângeros o „ monstruozitate”

Spitalul Santo Antonio din Blumenau a declarat că, pe lângă cei patru copii uciși, alți patru cu vârste cuprinse între trei și cinci ani se află sub îngrijirea sa medicală.

Atacul, numit de președintele Luiz Inacio Lula da Silva o „monstruozitate”, a avut loc la aproape o săptămână după ce un elev de 13 ani a înjunghiat un profesor până l-a omorât și a rănit alți cinci într-o școală din Sao Paulo.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:39

Un câine prins într-un râu învolburat din Bolivia a fost salvat

Un câine prins în apele repezi ale râului Orkojahuira din vestul Boliviei a fost salvat de un muncitor în construcții atârnat de o macara...

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...

O parte din curentul ieftin de la Hidroelectrica e captivă serviciilor secrete

SRI a încredințat fără licitație un contract de achiziție de curent electric producătorului de stat Hidroelectrica. Serviciul Român de Informații este unul dintre beneficiarii...
Ultima oră
Pe aceeași temă