8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalPremierul Greciei s-a întâlnit cu Recep Erdogan pentru a relansa relațiile dintre...

Premierul Greciei s-a întâlnit cu Recep Erdogan pentru a relansa relațiile dintre cele două țări

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei, a avut o întâlnire de aproximativ o oră cu Recep Erdogan la Vilnius, în Lituania, cu ocazia summitului NATO pentru a relansa relațiile dintre cele două țări.

La finalul întrevederii, premierul Greciei a declarat că a stabilit să fie menţinute contactele la nivel înalt între Atena şi Ankara.

“Problemele noastre nu au fost rezolvate în mod magic. Dar întâlnirea de astăzi a confirmat intenţia mea şi intenţia preşedintelui Erdogan de relansare a relaţiilor dintre Grecia şi Turcia”, a afirmat Kyriakos Mitsotakis, citat de agenţia The Associated Press, potrivit newsflash.ro.

Premierul Greciei și Erdogan au avut o întâlnire pentru relansarea relațiilor dintre cele două țări, o reuniune urmând să aibă loc la Salonic

Delegaţii guvernamentale din Grecia şi Turcia urmează să organizeze o reuniune, în toamnă, în oraşul grec Salonic, a precizat Kyriakos Mitsotakis.

Grecia şi Turcia, state membre NATO, încearcă să îşi modernizeze capabilităţile militare aeriene cu asistenţă din Statele Unite. Ankara vrea noi modele de avioane de vânătoare F-16, iar Atena vrea să se alăture programului avioanelor F-35.

Tot miercuri, la Vilnius, au avut o întâlnire separată miniştrii Apărării din Grecia şi Turcia, Nikos Dendias şi Yasar Guler.

Erdogan avertizează Grecia că va plăti un preț ridicat dacă va mai hărțui spațiul aerian turc

Erdogan avertizează Grecia că va plăti un preț ridicat dacă va mai hărțui spațiul aerian turc după ce mai multe avioane turce au fost vizate de sistemul de apărare aeriană S-300 al acesteia.

Grecia va plăti un ”preţ ridicat” dacă va continua să încalce spaţiul aerian turc şi ”să hărţuiască” avioanele turce în Marea Egee, a atras atenţia sâmbătă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP.

Duminica trecută, Ankara a afirmat că avioane turce în misiune în această zonă au fost vizate de sistemul de apărare aeriană S-300 al Greciei şi a denunţat o “acţiune ostilă”.

“Grecia, uită-te în istorie. Dacă vei continua aşa, vei plăti un preţ ridicat”, a declarat preşedintele turc în cadrul unui miting în regiunea Mării Negre.

“Avem ceva de spus Greciei: nu uitaţi de Izmir”, a adăugat el, făcând referire la oraşul din Marea Egee pe care grecii îl numesc Smyrna, potrivit agerpres.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă