12 C
București
miercuri, 29 septembrie 2021

Polițiștii și jandarmii vor avea uniforme îmbunătățite

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că au fost adoptate acte normative pentru îmbunătăţirea uniformelor pentru poliţişti şi jandarmi.

Astfel, se asigură flexibilizarea cadrului normativ, astfel încât articolele de echipament să asigure confortul termic şi protecţia efectivelor MAI în timpul participării la misiuni. Achiziţionarea de noi uniforme se va face eşalonat, în limita bugetelor alocate MAI, fără a se solicita suplimentarea acestora.

„În şedinţa de Guvern de miercuri, 15 septembrie a.c., au fost adoptate trei hotărâri referitoare la uniformele, echipamentul specific, însemnele distinctive, insigna şi documentul de legitimare pentru poliţişti, jandarmi şi personalul militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne şi din structurile subordonate acestuia”, a arătat MAI, într-un comunicat de presă.

Au fost primite propuneri doar cu privire la actul normativ referitor la noile uniforme ale poliţiştilor, în urma dezbaterii publice şi a şedinţei de Comisiei de dialog social la care au participat mai multe confederaţii patronale şi sindicale.

Ulterior vor fi elaborate ordine de ministru prin care va fi descris în amănunt fiecare articol de echipament şi modul de purtare al acestuia. Pe baza specificaţiilor tehnice se vor întocmi caietele de sarcini în vederea organizării procedurilor de achiziţie publică a fiecărui articol. Necesarul de astfel de articole va fi stabilit eşalonat pe baza solicitărilor personalului MAI ca urmare a completării fişelor anuale de echipare.

Citește și: Mii de posturi scoase la concurs în școlile de polițiști, jandarmi și pompieri

Ultima oră
Pe aceeași temă