13.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSocialJustițiePolițiștii au reținut peste 500 de permise de conducere în Sâmbăta Mare

Polițiștii au reținut peste 500 de permise de conducere în Sâmbăta Mare

Poliţiştii rutieri au reţinut, în ultimele 24 de ore, 518 permise de conducere, 56 pentru consumul de alcool şi 16 pentru consumul de droguri sau alte substanţe interzise, a informat duminică Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit informării MAI, în ultimele 24 de ore au fost retrase şi 191 de certificate de înmatriculare.

Structurile MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.437 de evenimente, 3.066 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.371 – situaţiilor de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 799 posibile infracţiuni, peste 26% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de sâmbătă s-au dispus măsuri preventive pentru 33 de persoane.

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 10 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Sâmbătă, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 176 de autori de infracţiuni, care au săvârşit tot atâtea fapte penale.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 6.225 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,3 milioane de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.138) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 61 pentru stingerea de incendii şi 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 21 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 18 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Messi nu se oprește! Argentinianul, gata să participe și la CM 2026

Lionel Messi și-a exprimat dorința de a participa la Cupa Mondială de fotbal din 2026 și a subliniat că acesta ar fi un obiectiv...

Brazi unicat, licitați pentru a ajuta copii. FOTO

22 de brazi intră în cursa celui mai mare eveniment de caritate al anului. La ediția din 2022, bradul UNTOLD a fost licitat contra sumei...

Ciolacu urmează “rețeta lui Iohannis”. Premierul va efectua o vizită în SUA

Premierul Marcel Ciolacu urmează să efectueze o vizită oficială în Statele Unite ale Americii în perioada 2 – 7 decembrie. În cadrul acestei vizite,...
Ultima oră
Pe aceeași temă