7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiPoliție: Două elicoptere Black Hawk s-au prăbușit și au fost găsite în...

Poliție: Două elicoptere Black Hawk s-au prăbușit și au fost găsite în Kentucky

Poliția chemată la locul accidentului de elicopter, miercuri (29 martie) noaptea, a găsit epava a două elicoptere militare Black Hawk în regiunea Trigg, în Kentucky, a declarat presei ofițerul de poliției de stat, Sarah Burgess, potrivit Reuters.


Se crede că au avut loc mai multe morți după ce două elicoptere BlackHawk ale armatei americane s-au prăbușit în timpul antrenamentului de rutină, în sud-vestul statului Kentucky, miercuri (29 martie) noaptea, a declarat baza armatei americane de la Fort Campbell, într-un comunicat pe Facebook.


Potrivit lui Burgess, aeronava prăbușită a aterizat pe un câmp. Poliția de Stat a stabilit un perimetru în jurul șantierului.


„ Nu putem confirma nicio informație în ceea ce privește echipajul sau starea lor în acest moment ” a spus Burgess.
Guvernatorul din Kentucky, Beshear, spune că se crede că accidentul a produs mai multe decese. Cauza este încă în curs de investigare.

Ministerul român de Interne ar putea cumpăra 12 elicoptere Black Hawk

Uzina PZL Mielec (Polonia), deținută de compania americană Lockheed Martin, va oferta către Ministerul Afacerilor Interne al României o tranșă inițială de 12 elicoptere multi-rol Black Hawk, ca parte a programului național de înzestrare cu elicoptere medii și grele, destinate misiunilor maritime și terestre.

Aceste 12 aeronave vor fi fabricate în Polonia, unde PZL a produs deja elicoptere pentru 17 clienți internaționali, începând cu anul 2010.

Intenția de a oferi României, pentru Ministerul de Interne, asemenea elicoptere a fost anunțată joi, 3 septembrie 2020, cu prilejul semnării unui memorandum de cooperare între Romaero București și Lockheed Martin.

În Polonia, elicoptere Lockheed Martin se află în dotarea Forțelor Speciale ale Poliției precum și în dotarea unităților antiteroriste.

În România, cele mai noi elicoptere ale Ministerului de Interne, de fabricație occidentală, sunt cele din dotarea SMURD, dar acestea au un rol strict medical.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă