21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieMinisterul român de Interne ar putea cumpăra 12 elicoptere Black Hawk

Ministerul român de Interne ar putea cumpăra 12 elicoptere Black Hawk

Uzina PZL Mielec (Polonia), deținută de compania americană Lockheed Martin, va oferta către Ministerul Afacerilor Interne al României o tranșă inițială de 12 elicoptere multi-rol Black Hawk, ca parte a programului național de înzestrare cu elicoptere medii și grele, destinate misiunilor maritime și terestre.

Aceste 12 aeronave vor fi fabricate în Polonia, unde PZL a produs deja elicoptere pentru 17 clienți internaționali, începând cu anul 2010.

Intenția de a oferi României, pentru Ministerul de Interne, asemenea elicoptere a fost anunțată joi, 3 septembrie 2020, cu prilejul semnării unui memorandum de cooperare între Romaero București și Lockheed Martin. 

În Polonia, elicoptere Lockheed Martin se află în dotarea Forțelor Speciale ale Poliției precum și în dotarea unităților antiteroriste.

În România, cele mai noi elicoptere ale Ministerului de Interne, de fabricație occidentală, sunt cele din dotarea SMURD, dar acestea au un rol strict medical.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă