10.1 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Zainea calculează cât cheltuiesc parlamentarii cu sumele forfetare: 49 de milioane de euro

Marea majoritate a parlamentarii cer aceste sume și le decontează cu facturi prin care spun că achiziționează lunar „furnituri de birou și materiale consumabile pentru imprimante, copiatoare, faxuri etc., protocol pentru primirea invitaților, transport în circumscripția electorală (carburanți, lubrifianți, taxi etc.), materiale de curățenie și întreținere”, susține fostul deputat.

„Ce fac de fapt cu banii, ei știu. Că sigur nu poți printa de atâția bani pe lună, sau să te plimbi nonstop prin circumscripție, iar invitaților nu le servești caviar cu șampanie”, a scris Zainea pe Facebook, care a spus că în primii doi ani de mandat a avut cheltuieli modeste cu sumele forfetare, apoi a refuzat să le mai încaseze.

El susține că își asumă public că în următorul mandat va prezenta lunar un raport financiar privind cheltuirea sumei forfetare. ”În acest fel voi continua linia din ultimii ani, în care am luat foarte puțini bani pe declarație și am refuzat să iau sute de milioane la lichidarea generată de demisia din Parlament. Demisie care a avut și scopul de a renunța la pensia specială”, mai scrie Zainea.  

El spune și că va lupta pentru oprirea acestui mecanism de sifonare a banilor publici. 

Ultima oră
Pe aceeași temă