16.3 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Trei partide propun o lege care să anuleze majoritatea amenzilor din timpul stării de urgență

Proiectul de lege elaborat de cele trei partide vine ca urmare a deciziei CCR care stabilise că amenzile aplicate pe baza Ordonanțelor militare sunt neconstituționale. În mod normal, dacă nu există o lege care să stabilească altfel, cetățenii care au fost amendați trebuie să ceară anularea acestor amenzi în justiție.

„Am luat act de decizia CCR de a declara neconstituţionale amenzile aplicate cetăţenilor pe timpul stării de urgenţă. Constatând că sunt peste 300.000 de amenzi şi anularea lor depinde de o decizie a instanţei, ALDE, PSD şi Pro România au elaborat un proiect de lege care să anuleze în mod automat aceste amenzi, fără a mai fi nevoie de a merge în instanţă. Asta îi va scuti pe cei 300.000 de români să aglomereze instanţele, să piardă timp şi bani, să blocheze activitatea instanţelor şi să crească riscul de infectare cu coronavirus. Vom excepta contravenţiile primite pentru încălcarea măsurii de carantină, tulburarea ordinii publice şi alte fapte în care viaţa persoanei a fost tulburată”, a anunțat, miercuri seară, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, într-un mesaj postat pe Facebook.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă