16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăPremierul Nicolae Ciucă anunță mai mulți bani pentru copii

Premierul Nicolae Ciucă anunță mai mulți bani pentru copii

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că un proiect care prevede alocarea a mai mulți bani către copii a trecut de votul din Camera Deputaților. Șeful Executivului a subliniat că actul legislativ prevede mai multe măsuri de protecție pentru copiii din centrele de zi.

Guvernul României a luat mai multe măsuri sociale în ultima perioadă. La nivel declarativ, există un proiect de lege ce prevede alocarea a unor vouchere de 50 de euro pentru românii aflaţi în situaţii diferite.

Nicolae Ciucă anunță mai mulţi bani pentru copii

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, premierul Nicolae Ciucă menţionează că proiectul de lege care prevede alocarea de mai mulţi bani pentru copii a trecut de votul Camerei Deputaților. În aceste condiții, este bine de menţionat faptul că legea prevede alocarea a sumei de 22 de lei pentru hrana zilnică a copiilor aflaţi în centrele de zi.

„Mă bucur că azi Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, o măsură cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”.

De asemenea, salut faptul că s-a instituit obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, tot printr-un vot al parlamentarilor. Aceste măsuri, prevăzute în pachetul „Sprijin pentru România”, au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă. Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul „Sprijin pentru România” merge înspre măsuri sociale, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă