2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăPremierul Nicolae Ciucă anunță mai mulți bani pentru copii

Premierul Nicolae Ciucă anunță mai mulți bani pentru copii

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că un proiect care prevede alocarea a mai mulți bani către copii a trecut de votul din Camera Deputaților. Șeful Executivului a subliniat că actul legislativ prevede mai multe măsuri de protecție pentru copiii din centrele de zi.

Guvernul României a luat mai multe măsuri sociale în ultima perioadă. La nivel declarativ, există un proiect de lege ce prevede alocarea a unor vouchere de 50 de euro pentru românii aflaţi în situaţii diferite.

Nicolae Ciucă anunță mai mulţi bani pentru copii

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, premierul Nicolae Ciucă menţionează că proiectul de lege care prevede alocarea de mai mulţi bani pentru copii a trecut de votul Camerei Deputaților. În aceste condiții, este bine de menţionat faptul că legea prevede alocarea a sumei de 22 de lei pentru hrana zilnică a copiilor aflaţi în centrele de zi.

„Mă bucur că azi Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, o măsură cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”.

De asemenea, salut faptul că s-a instituit obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, tot printr-un vot al parlamentarilor. Aceste măsuri, prevăzute în pachetul „Sprijin pentru România”, au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă. Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul „Sprijin pentru România” merge înspre măsuri sociale, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...
Ultima oră
Pe aceeași temă