12.2 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

PNL și USR-PLUS, negocieri complicate la Iași

„Trebuie să dăm startul numeroaselor proiecte ale administraţiei locale, făcând din anul 2021 un an al renaşterii şi al bunăstării. Prin urmare, lansez un nou apel către colegii din USR-PLUS să respecte deciziile de la centru şi mai ales votul ieşenilor. Este timpul să ne concentrăm pe proiectele Iaşiului! Este timpul să colaborăm pentru binele ieşenilor.”, a anunțat luni Mihai Chirica.

Primarul municipiului Iași este de părere că alianța dintre PNL și USR-PLUS care funcționează la nivel central trebuie să funcționeze și în Iași.

„Există anumite precondiţii pentru această colaborare, printre care eliminarea nepotismului şi oprirea mafiei imobiliare. Pentru început, vrem să vedem demisia finului lui Costel Alexe din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi şi a cumătrului lui Mihai Chirica din funcţia de city manager, funcţie pentru care trebuie organizat un concurs serios. Fără aceste demisii, mă tem că nu avem aproape nimic în comun. Suntem dispuşi să ne aşezăm la masa negocierilor dacă PNL Iaşi dovedeşte că vrea să scape de nepotism.”, a răspuns Cosette Chichirău, USR, citată de News.ro.

Situația în Consiliul Local Iași este complicată. După alegerile locale din septembrie PNL a obținut doar 11 mandate din totalul de 27 și chiar dacă ar obține sprijinul celor doi consilieri locali PMP mai are nevoie de cel puțin un vot pe care-l poate obține fie de la USR-PLUS, fie de la PSD.

Ultima oră
Pe aceeași temă