5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Orban, încrezător că va fi votat. Nu pentru că ar fi bun, ci pentru că altfel rămâne Dăncilă

Suntem deschişi la un dialog, la găsirea celor mai bune soluţii, pentru ca România să aibă un guvern eficient, care să aibă majoritate parlamentară şi care să facă ceva eficient pentru România”, a afirmat premierul desemnat.

”Sunt încrezător că partenerii vor susţine Guvernul pentru că, altfel, rămâne la putere Viorica Dăncilă”, a declarat Orban. Acesta afirmă că a colaborat cu mulţi dintre reprezentanţii partidelor care au votat moţiunea, încă de la debutul legislaturii, mai scrie News.ro. ”Cu ceilalţi, colaborăm pe o bucată de timp, timp în care am văzut cine suntem şi ce putem”, a mai spus Orban care a adăugat că PNL îşi asumă răspunderea.

”Am anunţat acest lucru încă de la debutul procedurilor şi negocierilor pentru moţiunea de cenzură, am făcut ceea ce am  spus, există un premier desemnat de preşedintele României şi sincer nu vreau să văd nicio piedică peste care  să nu putem trece”, a mai spus Orban.

Acesta a refuzat să ofere detalii despre portofolii şi miniştrii, precizând că este prematur.

”Este prematură orice întrebare legată de prezenţa în guvern. Noi acum ne aşezăm la masa discuţiilor la masa oficială. (…) Suntem deschişi la un dialog, la găsirea celor mai bune soluţii, pentru ca România  să aibă un guvern eficient, care să aibă majoritate parlamentară şi care să facă ceva eficient pentru România. De asemenea, pentru a elibera cât mai rapid sediul Guvernului, sediile ministerelor de cei care se află la butoane, de cei care au fost demişi prin moţiune de cenzură şi care dau ţeapă după ţeapă şi care crează probleme grave pentru viitorul guvern”, a mai spus Orban.

Orban a mai spus că vor fi două runde de negocieri. ”Sunt optimist”, a conchis Orban. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi nominalizarea liderului PNL Ludovic Orban pentru postul de premier, precizând că guvernul va avea un mandat scurt.

Ludovic Orban, prezent alături de preşedinte la declaraţia de presă, a dat asigurări că va pune toată experienţa, toată energia în slujba interesului public.

Orban trebuie să prezinte în 10 zile lista Guvernului pentru a obţine votul de învestitură al Parlamentului

Ultima oră
Pe aceeași temă