26.8 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăOrban demisionează din grupul parlamentar PNL dar vrea să rămână în partid

Orban demisionează din grupul parlamentar PNL dar vrea să rămână în partid

Orban demisionează din grupul parlamentar PNL dar vrea să rămână în partidul liberal. Acest anunț l-a făcut chiar Ludovic Orban, marți dimineață, în Parlament.

„Nu-mi dau deocamdată demisia din PNL”, a spus Ludovic Orban. El dorește să fie în continuare membru PNL dar, în Parlament, să fie deputat independent – nu deputat PNL. „Îmi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat”, a precizat Ludovic Orban.

Surse neoficiale susțin că Ludovic Orban ar intenționa să înființeze un alt partid liberal, care să concureze PNL. Mai mulți parlamentari PNL ar putea să migreze la noul partid. Este vorba de acei parlamentari care doreau ca Orban să fie prim-ministru, după căderea premierului Cîțu.

După cum se știe, Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, iar acum este doar premier interimar. PNL l-a propus ca premier, după demiterea lui Cîțu, pe Nicolae Ciucă, nu pe Ludovic Orban.

Orban demisionează din grupul parlamentar PNL

Orban iese din grupul parlamentar PNL după ce, acum câteva zile, demisionase din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Orban anunțase că va demisiona din fruntea Camerei Deputaților imediat ce a pierdut funcția de președinte al PNL, în favoarea lui Florin Cîțu. Inițial Orban și-a depus demisia doar la cabinetul președintelui PNL și a continuat să exercite funcția de președinte al Camerei.

În actualele negocieri pentru formarea unei Coaliții de guvernare, funcțiile de președinte al Camerei și al Senatului se negociază între partidele care ar putea forma Coaliția. La Senat este încă președinte Anca Dragu (USR). Nu este clar dacă USR revine la guvernare sau trece în opoziție.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Variola maimuței sau despre cum vine Bernard Shaw la “Vocea României”

Bill Gates profețea, încă de anul trecut, venirea unei noi pandemii. Curios el anunța variola maimuței înainte de a apărea primul caz. Media mainstream...

Piedone contestă condamnarea cu închisoare primită în dosarul Colectiv

Primarul Cristian Popescu Piedone contestă condamnarea cu închisoare primită în dosarul Colectiv. Piedone primise din partea judecătorilor patru ani de închisoare. Infracțiunea pentru care...

Prințul Charles i-a vizitat pe refugiații ucraineni de la Romexpo. VIDEO și FOTO

Prințul de Wales a vizitat, ieri, centrul pentru refugiați ucraineni de la Romexpo, alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. Turul pavilionului amenajat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă