9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăOrban demisionează din grupul parlamentar PNL dar vrea să rămână în partid

Orban demisionează din grupul parlamentar PNL dar vrea să rămână în partid

Orban demisionează din grupul parlamentar PNL dar vrea să rămână în partidul liberal. Acest anunț l-a făcut chiar Ludovic Orban, marți dimineață, în Parlament.

„Nu-mi dau deocamdată demisia din PNL”, a spus Ludovic Orban. El dorește să fie în continuare membru PNL dar, în Parlament, să fie deputat independent – nu deputat PNL. „Îmi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat”, a precizat Ludovic Orban.

Surse neoficiale susțin că Ludovic Orban ar intenționa să înființeze un alt partid liberal, care să concureze PNL. Mai mulți parlamentari PNL ar putea să migreze la noul partid. Este vorba de acei parlamentari care doreau ca Orban să fie prim-ministru, după căderea premierului Cîțu.

După cum se știe, Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, iar acum este doar premier interimar. PNL l-a propus ca premier, după demiterea lui Cîțu, pe Nicolae Ciucă, nu pe Ludovic Orban.

Orban demisionează din grupul parlamentar PNL

Orban iese din grupul parlamentar PNL după ce, acum câteva zile, demisionase din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Orban anunțase că va demisiona din fruntea Camerei Deputaților imediat ce a pierdut funcția de președinte al PNL, în favoarea lui Florin Cîțu. Inițial Orban și-a depus demisia doar la cabinetul președintelui PNL și a continuat să exercite funcția de președinte al Camerei.

În actualele negocieri pentru formarea unei Coaliții de guvernare, funcțiile de președinte al Camerei și al Senatului se negociază între partidele care ar putea forma Coaliția. La Senat este încă președinte Anca Dragu (USR). Nu este clar dacă USR revine la guvernare sau trece în opoziție.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Top 10 cele mai bogate femei din America

Majoritatea miliardarilor lumii provin din Statele Unite. Dar, dintre cei 724 de miliardari americani, doar 86 sunt femei, reprezentând un procentaj de 12%. Top 10...

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud, din cauza pandemiei de Covid. Din Africa de Sud trebuie repatriați 39 de români,...

Dezvoltarea roboților ucigași, se poate avea încredere în ei? Analiză despre noua cursă a înarmărilor

Armele inteligente artificiale transformă armatele din întreaga lume – ar trebui să ne îngrijorăm?  Roboții ucigași și dronele „kamikaze” sunt aici: armamentul inteligent artificial...
Ultima oră
Pe aceeași temă