-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăOrban susține că va demisiona mâine din fruntea Camerei Deputaților

Orban susține că va demisiona mâine din fruntea Camerei Deputaților

Orban susține că va demisiona mâine din fruntea Camerei Deputaților. Ludovic Orban a făcut acest anunț marți, 12 octombrie, în fața jurnaliștilor.

Ludovic Orban afirma că va demisiona din această funcție imediat după ce a pierdut alegerile din PNL. La acel moment, Orban și-a depus demisia la cabinetul președintelui PNL, Florin Cîțu. Orban spunea atunci că Florin Cîțu e liber să țină cont oricând dorește de demisia lui. Cîțu, la rândul lui, spunea că o demisie e un gest unilateral, motiv pentru care n-o poate împiedica.

Orban susține că va demisiona mâine

Anunțul de marți al lui Orban că va demisiona miercuri a fost comentat imediat, ironic, de Marcel Ciolacu, președintele PSD. Rugat de jurnaliști să comenteze demisia de mâine, Ciolacu a răspuns: „De ce nu azi?”. Ciolacu susține că, prin această tergiversare a demisiei, Orban arată că nu e un politician „serios”.

Nu este clar ce intenții politice ar avea Orban după ce nu va mai conduce Camera Deputaților. Un grup de parlamentari PNL a anunțat că Orban e dorit ca premier. Această variantă este însă puțin probabilă întrucât majoritatea din PNL îl dorește ca premier pe Florin Cîțu. Președintele Iohannis, pe de altă parte, l-a propus ca premier, luni seară, pe Dacian Cioloș, președintele USR.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Românii își petrec zilele de concediu la cozile de la ghișee

Pierderea timpului la cozile de la ghișee nu este o noutate. Din păcate, românii sunt nevoiți în continuare să meargă la ghișee pentru a-și...

AUSTRALIAN OPEN 2022. Simona Halep şi Sorana Cîrstea joacă, luni, în optimi

Simona Halep, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, va evolua, luni, nu înainte de ora 04.00, cu Alize Cornet din Franţa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă