19.8 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Opoziția se pregătește de depunerea unei moțiuni de cenzură

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că social-democraţii au început discuţiile cu parlamentarii AUR şi cu cei au minorităţilor naţionale pentru susţinerea unei moţiuni de cenzură depuse de PSD. „În fiecare sesiune parlamentară avem dreptul la o moţiune de cenzură. Am pornit negocierile cu ceilalţi parlamentari în ceea ce priveşte susţinerea unei moţiuni de cenzură. Am început şi cu formaţiunea AUR şi cu parlamentarii… Nu cred că minorităţile naţionale vor mai susţine acest guvern mult timp. Nu ştiu nici UDMR-ul cât o să mai stea să facă parte dintr-un asemenea guvern. (…) ce se întâmplă acum? Ei nu au făcut congrese. Ei nu-şi pierd numai posturile din Guvern. Problema lor prioritară nu e să guverneze”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, la TVR.

El a spus că PSD este „o minoritate” în Parlament, iar moţiunea de cenzură este instrumentul pe care îl are la dispoziţie.

La rândul său, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, anunţă că PSD poartă discuţii cu parlamentari şi că intenţionează să depună o moţiune de cenzură spre finalul sesiunii parlamentare. „În momentul în care considerăm că ne apropiem cu o masă critică, suntem aproape de numărul de voturi ca moţiunea de cenzură să treacă, sigur că vom veni în Parlament cu aşa ceva”, a spus Stănescu.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă