17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăMarcel Boloș este noul ministru al Digitalizării

Marcel Boloș este noul ministru al Digitalizării

Marcel Boloș este noul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Vineri, 28 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţie, a informat Administraţia Prezidenţială.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru de către Marcel Boloş va avea loc, vineri, la ora 14,00, la Palatul Cotroceni.

Nominalizarea lui Marcel Boloş pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării a fost validată, joi, de Biroul Politic Naţional al PNL.

Marcel Boloș: „Dacă nu am rezultate, mă retrag”

Boloș este acum șef al Agenției Regionale de Dezvoltare Nord-Vest (ADRNV) și a confirmat marți că a acceptat propunerea liberalilor de a prelua portofoliul Ministerului Cerecetării, Inovării și Digitalizării. Boloș a admis că a purtat destule discuții cu liberalii înainte de a-și asuma acest portofoliu, din pricina componentei tehnice care vizează „partea de digitalizare”.

„Am acceptat această propunere după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a spus Boloș.

Boloș adăugat că în cazul în care nu va avea rezultatele pe care și le-a propus, se va retrage: „Pentru mine este o onaore dar și o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag”.

Pentru că vine din zona neafiliaților politici, Boloș a ținut să mai precizeze că decizia numrii sale va aparține Guvernului și premierului Nicolae Ciucă și că în acest moment acceptul său înseamnă doar un răspuns la o propunere de principiu venită din partea PNL.

Florin Câțu: „Are toată susținerea PNL”

„Îi urăm succes domnului Boloș, și are toată susținerea PNL pentru a avea un mandat de succes la un minister cu multe provocări în perioada următoare”, a declarat președintele PNL Florin Cîțu, la finalul ședinței de partid în care a fost propus pentru această funcție.

Pe 15 decembrie, Florin Roman a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, iar pe 17 decembrie preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care l-a desemnat interimar pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. 

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Meta, proprietarul Facebook, va împărtăși mai multe date de targetare a reclamelor politice

Meta va împărtăși mai multe date de targetare a reclamelor politiceMeta Platforms Inc, va împărtăși mai multe date privind alegerile de targetare făcute de...

Continuă luptele pentru orașul Lîman din estul Ucrainei

Luptele sunt în desfăşurare pentru controlul oraşului Lîman, un punct cheie în estul Ucrainei, a declarat marţi liderul separatiştilor pro-ruşi din Doneţk, Denis Puşilin,...
00:01:07

Iranul îl înmormântează pe un colonel al Gărzilor Revoluționare ucis recent

Iranul a organizat marți o procesiune funerară în centrul capitalei Teheran pentru un colonel al Gărzilor Revoluționare, Hassan Sayad Khodai, care a fost împușcat...
Ultima oră
Pe aceeași temă