10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăMarcel Boloș, propus de PNL ministru al Cercetării

Marcel Boloș, propus de PNL ministru al Cercetării

Marcel Boloș a acceptat propunerea PNL pentru a prelua Ministerul Cercetării. Actualul șef al Agenției Regionale de Dezvoltare Nord-Vest a declarat că decizia a luat-o după mai multe discuții pe care le-a avut cu liberalii și își asumă în totalitate acest portofoliu. El a spus că poate face față oricărei provocări. Decizia, însă, va fi luată de premierul Nicolae Ciucă.

Fostul ministru al fondurilor europene, Marcel Boloș, a acceptat propunerea PNL de a prelua Ministerul Cerecetării, Inovării și Digitalizării. Boloș a declarat că, înainte de a se decide dacă acceptă sau nu propunerea liberalilor, a purtat cu aceștia mai multe discuții pe această temă.

Marcel Boloș, propus ministru al Cercetării: „Este o onoare!”

„Am acceptat această propunere  după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a spus Boloș. El a afirmat că nu are nici o emoție în privința gestionării eficiente a banilor care vor veni în cadrul acestui minister, pentru că deține o vastă experiență în domeniu. „Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijin și expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a spus el.

Dacă nu va avea rezultate, se va retrage din funcție

Dacă nu va avea rezultatele pe care și le-a propus, Boloș a spus că se va retrage: „Pentru mine este o onoare dar și o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag”. El a menționat că decizia numirii sale va aparține Guvernului și premierului Nicolae Ciucă. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat joi ar putea avea loc o şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL pentru a se stabili cine va prelua Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Cine este Marcel Boloș

Marcel Boloş, propunerea PNL pentru Ministerul Dezvoltării este profesor universitar doctor la catedra de Finanţe Contabilitate de la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea. El este și director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest. 

Boloş a mai fost secretar de stat ȋn Ministerul Transporturilor şi director ȋn Primăria Oradea.

Ioan Marcel Boloș a obținut în 1997 diploma de licență atât ca economist cu specializarea în finante-asigurari, la Universitatea din Oradea, cât și pe cea de inginer cu specializarea în electromecanică. El are un doctorat în contabilitate, obținut în 2005 la Universitatea de Vest Timișoara.  Boloș deține și o diplomă de doctor în Management obținută la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca (1999-2007). Din 2015 este profesor universitar doctor la catedra de Finanțe Contabilitate de la Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă