18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis a convocat o nouă ședință a CSAT, în contextul războiului din...

Iohannis a convocat o nouă ședință a CSAT, în contextul războiului din Ucraina. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o nouă şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Noua ședință a CSAT va avea loc marți, la Palatul Cotroceni, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit aceleiași surse, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT, care este programată la ora 12:00, sunt incluse subiecte referitoare la: evoluţiile privind situaţia de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi implicaţiile pentru România şi măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiaţi/persoane strămutate pe teritoriul naţional, în contextul securitar internaţional.

Administraţia Prezidenţială mai precizează că în cadrul şedinţei CSAT vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale.

Ultima ședință a CSAT

O şedinţă a CSAT a avut loc şi ieri, având ca temă implicaţiile asupra securităţii euroatlantice în contextul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

La finalul şedinţei de joi, şeful statului a afirmat că România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina iar românii nu trebuie să se teamă pentru siguranţa lor.

YouTube video

“Dragi români, ştiu că sunteţi îngrijoraţi de conflictul care are loc nu departe de graniţele ţării noastre, dar vă asigur: niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, el a subliniat că România este pregătită să facă faţă oricăror consecinţe economice şi umanitare pe care le-ar putea genera un eventual conflict de durată între Rusia şi Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă