5.4 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Întâlnire Dacian Cioloș cu Ursula von der Leyen: PNRR-ul României a intrat în linie dreaptă

Liderul grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloş, a declarat că a avut o întâlnire cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul căreia a fost informat că PNNR-ul României este în „linie dreaptă” şi va fi aprobat „în curând”.

„Am avut astăzi, la Strasbourg, o întâlnire cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care am discutat despre marile teme de pe agenda europeană înainte de discursul despre starea Uniunii. […] În ceea ce priveşte România, am asigurat-o pe preşedinta Comisiei că USR PLUS rămâne consecvent în apărarea reformelor promise şi decise la nivelul coaliţiei de guvernare şi că sperăm să găsim formula să le ducem mai departe cu aceeaşi coaliţie, dar mai decişi. De asemenea, m-am bucurat să aud că PNRR este în linie dreaptă şi va fi aprobat în curând, pentru că multe dintre reforme sunt finanţate prin acest instrument”, a precizat Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Copreşedintele USR-PLUS a mai transmis că discuţia cu şefa Comisiei Europene a mai acoperit subiecte precum vaccinarea anti-Covid sau situaţia din Afganistan:

„(Am discutat despre – n.r.) necesitatea ca Uniunea Europeană să facă în continuare eforturi pentru a ajuta şi alte state să imunizeze populaţia împotriva SARS-cov-2, nevoia de coordonare mai bună a apărării europene având în vedere ce s-a întâmplat în Afganistan şi despre cum cetăţenii din toate statele membre pot să contribuie mai bine la schimbările pe care ni le dorim în UE prin Conferinţa privind Viitorul Europei”.

Citește și: USR PLUS cere votarea moțiunii. Cum reacționează Ludovic Orban

Ultima oră
Pe aceeași temă