8.6 C
București
luni, 18 octombrie 2021

USR PLUS cere votarea moțiunii. Cum reacționează Ludovic Orban

USR PLUS cere votarea moțiunii de cenzură în plenul Parlamentului României.

USR PLUS a cerut convocarea unui plen reunit de urgență. Cererea a fost semnată de Anca Dragu (USR PLUS), care este președintele Senatului. Decizia de a se vota moțiunea s-ar putea lua marți, 14 septembrie.

Dar în această zi, Ludovic Orban și-a delegat din nou atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților. Motivul invocat de Orban este că a plecat la unele filiale PNL din județele României.

Cel căruia Orban i-a cedat atribuțiile de conducere la Parlament este Florin Roman. Roman este vicepreședinte al Camerei Deputaților. Atât Orban cât și Roman sunt parlamentari PNL.

Florin Roman s-a remarcat atunci când a încercat să conducă plenul Parlamentului, deși în sala de plen se afla Anca Dragu, președinta Senatului. Anca Dragu (USR PLUS) a avut însă câștig de cauză și a condus ședința de plen. Sub conducerea ei, în plen, USR PLUS și-a citit textul moțiunii de cenzură contra premierului Cîțu.

USR PLUS cere votarea moțiunii

Textul moțiunii de cenzură a fost citit joi, 9 septembrie, și a fost însoțit de incidente între parlamentari. După acele incidente, doi deputați s-au reclamat reciproc: George Simion (AUR) și Florin Roman (PNL).

După ce s-a citit, joi, textul moțiunii, următoarea etapă ar fi votarea ei în plenul Parlamentului. Este de așteptat ca Florin Roman (PNL), dacă va conduce plenul, să nu permită votul asupra moțiunii de cenzură. După cum se știe, în interiorul PNL, Roman îl susține pe premierul Florin Cîțu împotriva lui Ludovic Orban.

La alegerile pentru funcția de președinte PNL concurează Florin Cîțu și Ludovic Orban. Congresul PNL ar urma să se desfășoare la data de 26 septembrie 2021.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă