9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăUSR PLUS cere votarea moțiunii. Cum reacționează Ludovic Orban

USR PLUS cere votarea moțiunii. Cum reacționează Ludovic Orban

USR PLUS cere votarea moțiunii de cenzură în plenul Parlamentului României.

USR PLUS a cerut convocarea unui plen reunit de urgență. Cererea a fost semnată de Anca Dragu (USR PLUS), care este președintele Senatului. Decizia de a se vota moțiunea s-ar putea lua marți, 14 septembrie.

Dar în această zi, Ludovic Orban și-a delegat din nou atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților. Motivul invocat de Orban este că a plecat la unele filiale PNL din județele României.

Cel căruia Orban i-a cedat atribuțiile de conducere la Parlament este Florin Roman. Roman este vicepreședinte al Camerei Deputaților. Atât Orban cât și Roman sunt parlamentari PNL.

Florin Roman s-a remarcat atunci când a încercat să conducă plenul Parlamentului, deși în sala de plen se afla Anca Dragu, președinta Senatului. Anca Dragu (USR PLUS) a avut însă câștig de cauză și a condus ședința de plen. Sub conducerea ei, în plen, USR PLUS și-a citit textul moțiunii de cenzură contra premierului Cîțu.

USR PLUS cere votarea moțiunii

Textul moțiunii de cenzură a fost citit joi, 9 septembrie, și a fost însoțit de incidente între parlamentari. După acele incidente, doi deputați s-au reclamat reciproc: George Simion (AUR) și Florin Roman (PNL).

După ce s-a citit, joi, textul moțiunii, următoarea etapă ar fi votarea ei în plenul Parlamentului. Este de așteptat ca Florin Roman (PNL), dacă va conduce plenul, să nu permită votul asupra moțiunii de cenzură. După cum se știe, în interiorul PNL, Roman îl susține pe premierul Florin Cîțu împotriva lui Ludovic Orban.

La alegerile pentru funcția de președinte PNL concurează Florin Cîțu și Ludovic Orban. Congresul PNL ar urma să se desfășoare la data de 26 septembrie 2021.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...
Ultima oră
Pe aceeași temă