10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăPSD cere să intre la guvernare, a anunțat Marcel Ciolacu

PSD cere să intre la guvernare, a anunțat Marcel Ciolacu

PSD cere să intre la guvernare, a anunțat, marți diminineață, liderul acestui partid, Marcel Ciolacu.

“PSD își asumă să intre la guvernare”, a precizat, într-o declarație televizată, președintele PSD, Marcel Ciolacu, în dimineața de 2 noiembrie.

Anunțul lui Ciolacu a venit imediat după ce Nicolae Ciucă (PNL) a renunțat la mandatul de premier desemnat. Decizia lui Ciucă de a renunța să formeze guvernul a fost înregistrată marți dimineață la Camera Deputaților.

Decizia lui Nicolae Ciucă vine după ce acesta a eșuat în negocierile cu USR și cu PSD. Niciunul dintre aceste două partide n-a vrut să susțină un guvern minoritar condus de premierul Ciucă. PSD a precizat că nu va susține niciun guvern minoritar, indiferent cine ar fi premier. Guvernul minoritar condus de Ciucă, dacă era aprobat în Parlament, urma să aibă miniștri doar din PNL și UDMR.

Nicolae Ciucă este senator PNL și nu primise mandat, din partea conducerii PNL, să accepte miniștri din alte partide decât PNL și UDMR. Cu alte cuvinte, capacitatea lui Ciucă de a negocia cu PSD și USR a fost redusă.

PSD cere să intre la guvernare și vrea să aibă miniștri

Ar urma negocieri între PNL și PSD, care să ducă la stabilirea posturilor de ministru care să revină PSD. Potrivit unor surse neoficiale, PSD dorește să aibă șapte miniștri în viitorul guvern. Printre aceștia s-ar număra cei de la Sănătate, Muncă și Interne. Ca ministru al Sănătății, PSD l-ar propune pe medicul Alexandru Rafila. Doctorul Rafila a fost reprezentantul României la OMS iar acum este parlamentar PSD.

De asemenea, PSD are o listă de zece revendicări, pe care le dorește incluse în programul de guvernare.

Pe de altă parte, președintele Iohannis ar urma să decidă asupra unui nou premier desemnat. Una dintre variante este să fie desemnat premier tot Nicolae Ciucă. O altă variantă este să fie desemnat premier Florin Cîțu, președintele PNL.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă