0.5 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
AcasăPoliticăCriza politicăCioloș și Cîțu se întâlnesc miercuri pentru a negocia noua Coaliție

Cioloș și Cîțu se întâlnesc miercuri pentru a negocia noua Coaliție

Cioloș și Cîțu se întâlnesc miercuri pentru a negocia noua Coaliție de guvernare. Întâlnirea a fost anunțată, marți dimineață, de președintele USR, Dacian Cioloș.

Anunțul acestuia vine la o zi după ce președintele Iohannis l-a propus ca premier pe Dacian Cioloș la finalul consultărilor de la Cotroceni. Șeful statului l-a propus premier pe Cioloș în condițiile în care PNL n-a adus nicio variantă de premier. Neoficial, PNL îl dorea ca premier tot pe Florin Cîțu, dar nu i-a prezentat oficial această propunere lui Iohannis.

„Să lansez anticipate în plină criză nu e obiectivul nostru. Obiectivul nostru este să asigurăm guvernarea”, a precizat, marți, Dacian Cioloș. Președintele USR a respins, astfel, ideea lansată de PSD, conform căreia soluția actualei crizei politice ar fi alegerile anticipate.

Cioloș și Cîțu se întâlnesc miercuri

Președintele USR a precizat că a avut, marți dimineață, o convorbire prin telefon cu Florin Cîțu, președintele PNL. Cei doi politicieni au stabilit să se întâlnească față în față miercuri după amiază, a explicat Cioloș. El a precizat că și UDMR și-a declarat disponibilitatea pentru a negocia cu USR.

Teoretic, un nou guvern ar fi format sub conducerea premierului Cioloș, din reprezentanți ai USR, PNL și UDMR. USR a anunțat că nu va negocia o alianță cu PSD deși USR și PSD au votat împreună la moțiunea de cenzură.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un grup infracțional din România, destructurat pentru deturnarea a sute de mii de euro din fondurile UE pentru agricultură

Un grup infracțional va fi tras la răspundere în România pentru că deturnare a sute de mii de euro din fonduri UE pentru agricultură...
00:01:25

Familia Trump este suspectată de fraudă în afaceri

Procurorul general al statului New York a acuzat afacerea de familie a lui Donald Trump că a denaturat în mod repetat valoarea activelor sale,...

Viceguvernatorul BNR Leonardo Badea, analiză asupra Economiei în pandemie

La nivel global, evoluăm gradual în direcția conviețuirii cu acest virus care a determinat modificări importante în existența noastră, apreciază viceguvernantorul Băncii Naționale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă