13.9 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Cîțu rămâne premier din mila PSD, susține Ludovic Orban

Cîțu rămâne premier din mila PSD, pentru că USR PLUS nu-l va mai accepta ca șef al Guvernului. Acest comentariu dur la adresa lui Cîțu l-a făcut, luni, Ludovic Orban, fostul președinte al PNL.

“Florin Cîțu nu înțelege un lucru. El nu va mai fi prim – ministru. Sau, dacă va rămâne prim – ministru, el va rămâne prim – ministru doar din mila PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a făcut această declarație imediat după ce și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Cu două zile înainte, sâmbătă, Orban pierduse alegerile pentru cel de-al doilea mandat de președinte PNL. Sâmbătă, 25 septembrie, la Congresul PNL, Florin Cîțu a fost ales președinte al partidului. A doua zi, duminică, PNL și-a ales noii prim-vicepreședinți, noii vicepreședinți și secretarul general. Toți sunt susținători ai lui Florin Cîțu.

Orban a mai spus, luni, că la alegerile de sâmbătă s-a încălcat democrația. Orban susține că, dacă ar fi locul lui Cîțu, i-ar fi rușine de felul cum a câștigat alegerile.

Cîțu rămâne premier din mila PSD

Florin Cîțu este președinte PNL și dorește să-și mențină și funcția de premier. USR PLUS refuză însă să susțină orice guvern condus de Florin Cîțu. Acesta este motivul pentru care PNL ar putea fi obligat să ceară susținerea PSD pentru un viitor guvern condus de Cîțu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă