28.1 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomePoliticăCîțu rămâne premier din mila PSD, susține Ludovic Orban

Cîțu rămâne premier din mila PSD, susține Ludovic Orban

Cîțu rămâne premier din mila PSD, pentru că USR PLUS nu-l va mai accepta ca șef al Guvernului. Acest comentariu dur la adresa lui Cîțu l-a făcut, luni, Ludovic Orban, fostul președinte al PNL.

“Florin Cîțu nu înțelege un lucru. El nu va mai fi prim – ministru. Sau, dacă va rămâne prim – ministru, el va rămâne prim – ministru doar din mila PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a făcut această declarație imediat după ce și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Cu două zile înainte, sâmbătă, Orban pierduse alegerile pentru cel de-al doilea mandat de președinte PNL. Sâmbătă, 25 septembrie, la Congresul PNL, Florin Cîțu a fost ales președinte al partidului. A doua zi, duminică, PNL și-a ales noii prim-vicepreședinți, noii vicepreședinți și secretarul general. Toți sunt susținători ai lui Florin Cîțu.

Orban a mai spus, luni, că la alegerile de sâmbătă s-a încălcat democrația. Orban susține că, dacă ar fi locul lui Cîțu, i-ar fi rușine de felul cum a câștigat alegerile.

Cîțu rămâne premier din mila PSD

Florin Cîțu este președinte PNL și dorește să-și mențină și funcția de premier. USR PLUS refuză însă să susțină orice guvern condus de Florin Cîțu. Acesta este motivul pentru care PNL ar putea fi obligat să ceară susținerea PSD pentru un viitor guvern condus de Cîțu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fake news demascat! Autoritățile europene NU scot din circulație bancnotele de 200 și 500 de euro

Nimic mai fals, spun reprezentanții Băncii Naționale a României. „Am aflat că în unele țări circulă fake news-uri care susțin că Europol sau autoritățile...

A anunțat că achiziționează 5 radare meteo de ultimă generație

Pentru această afacere, Ministerul Apărării a pus la bătaie o sumă impresionantă: 70 milioane de euro. Aceasta este suma estimată pentru sistemul de...

Zodiile lovite de noroc la bani în luna Octombrie. Să vă țineți bine

1. Berbec:Energia dinamică a lui Marte vă impulsionează să luați inițiativa în afaceri. Oportunități neașteptate de investiții pot apărea, dar este esențial să...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies