14.7 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Băluță câștigă primul proces cu Tolontan

Mai mult, pârâtul Cătălin Tolontan este obligat să-i plătească reclamantului Băluță, suna de 100 de lei, ca titlu de daune morale.

“Admite cererea. Obligă pârâţii la plata în solidar către reclamant a sumei de 100 lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâţii la ştergerea de pe site-ul www.libertatea.ro a articolelor indicate de reclamant în cererea de chemare în judecată. Obligă pârâţii la publicarea prezentei hotărâri judecătoreşti în publicaţia online www.libertatea.ro şi în ziarul libertatea în termen de 5 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti. Obligă pârâţii la plata în solidar către reclamant cu titlu de cheltuieli de judecată a sumei de 140 lei reprezentând taxă judiciară de timbru. Ia act că reclamantul înţelege să solicite cheltuielile de judecată constând în onorariu avocat pe cale separată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare care se va depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 24.05.2021,” se spune în minuta ședinței, conform portaljust.ro

Prezent în emisiunea lui Cozmin Gușă, Gelu Vișan, un fost apropiat al lui Pahonțu, a recunoscut că jurnalistul Cătălin Tolontan execută oameni politici la ordin. A dat exemplul cum a terminat-o pe Minica Iacob Ritzi, în condițiile în care banii de la Gala 1 Mai s-au dus la trustul de presă din care aparținea și “Gazeta Sporturilor,” condusă de Tolontan.
Fostul parlamentar oltean a mai recunoscut că jurnalistul e la ordin și face parte dintr-o largă schemă de tip mafiot.

Cozmin Gușă e de părere că acțiunea chemării lui Tolontan la DIICOT e un semnal dat de anumite grupuri lui Coldea să se potolească. „Procurorii puteau să nu admită plângerea primarului.”

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a desconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Ultima oră
Pe aceeași temă