18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialJustițiePoliția îl caută pe Darius Vâlcov în urma condamnării de șase ani...

Poliția îl caută pe Darius Vâlcov în urma condamnării de șase ani primită azi

Poliția îl caută pe Darius Vâlcov pentru a pune în executare mandatul de arestare în urma condamnării de șase ani primită astăzi.

Fostul ministru al Finanțelor a fost condamnat la șase ani de închisoare în dosarul în care era acuzat de trafic de influență și spălare de bani, iar decizia este definitivă. El s-a afla în Italia, conform unor surse.

„La data de 2 mai 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, de 46 de ani”, anunță Poliția Capitalei, potrivit realitatea.net.

Poliția îl caută pe Darius Vâlcov în urma condamnării de șase ani primită marți pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și trafic de influență

„La acest moment se desfășoară activități specifice, în vederea depistării persoanei în cauză”, anunță Poliția Capitalei.

Darius Vâlcov a fost condamnat, marți, de Tribunalul București la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și trafic de influență, sentință rămasă definitivă prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Procesul lui Darius Vâlcov, care primise opt ani de închisoare, se reia de la zero

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în anul 2015, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile. Trimiterea în judecată s-a făcut pe baza unui dosar întocmit de procurorii DNA.

Inițial, în anul 2018, Darius Vâlcov fusese judecat și condamnat de către magistrații ICCJ la opt ani de închisoare.

Ulterior, la data de 3 iulie 2019, Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că există un conflict între Parlament și ICCJ și a anunțat că vor fi rejudecate dosarele de la ICCJ soluţionate în prima instanţă înaintea deciziei ICCJ din 23 ianuarie 2019, în măsura în care aceste dosare nu au devenit definitive.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă