24.1 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomePoliticăPiedone se victimizează după decizia instanței de condamnare la 4 ani de...

Piedone se victimizează după decizia instanței de condamnare la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, a primit o condamnare definitivă la 4 ani de închisoare în dosarul ‘Colectiv’, a declarat joi că “rolul primarului este să ajungă la puşcărie când deranjează”.

“În aceleaşi condiţii, pe declaraţia proprie a patronilor, necunoscându-i, ajungând la mine doar o hârtie – eu nu măsor spaţiul. (…) Toţi primarii din România aşa fac. Să nu credeţi că la un primar, la volumul de lucru, vin şi verifică – este aparatul de specialitate al primarului. Se pare că domnii au gândit piramida cu vârful în jos. (…) Rolul primarului este să ajungă la puşcărie când deranjează”, a precizat Piedone, întrebat de jurnaliştii prezenţi în faţa casei sale dacă ar mai semna actele de autorizare a clubului Colectiv.

„ Voi pleca singur, nu am nevoie să plec însoţit. Închisoarea e pentru oameni, chiar dacă merg nevinovaţi. În clipa asta merg spre penitenciarul Rahova”, a spus Piedone, conform agerpres.ro.

Edilul sectorului 5, vizibil tulburat, a spus că dacă prin condamnarea sa ar putea să învie victimele, nu ar ezita, s-ar jertfi.

“Astăzi, prin condamnarea mea… – m-aş putea jertfi, dacă aş putea să învii cele 47 de victime, n-aş ezita. Sunt alţii care stau ascunşi, în spatele paravanelor, stă vidul de legislaţie, multe alte lucruri. Nu e timp, nu e cazul şi acum. Mă duc cu demnitate, cu onoare şi respect. Dacă justiţia a considerat asta, trăim pe pământ, nu în ceruri. Mai devreme sau mai târziu, şi desecretizare, şi multe alte lucruri, vor ieşi la iveală”, a mai spus Piedone.

El a adăugat că nu a fugit, că şi-a făcut bagajele şi va merge la închisoare, însă nu va renunţa la lupta pentru aflarea adevărului.

El a avut un mesaj pentru părinţii victimelor din Colectiv. „Nu vreau să-i jignesc pe părinţi. Dacă acei părinţi cred că ei le-am omorât copiii, aşa să-i ajute Dumnezeu”, a mai spus Piedone .

Piedone, ce tocmai a primit o condamnare la 4 ani de închisoare în dosarul „ Colectiv”, anunță că va face dezvăluiri despre sistemul din România

„ Mă voi întoarce, nu voi conteni să lupt, nici din interior. Am postat un mesaj pe Facebook care nu va înceta să fie activ. Şi dacă Piedone a tăcut 27 de ani de administraţie locală, Piedone va începe să vorbească. Avocatul poate să vină să îi dau gândurile”, a mai afirmat Piedone.

Potrivit acestuia, există vinovaţi pentru tragedia de la Colectiv, însă nu va spune cine.

“Familia e cea care îmi dă putere. (…) Eu am crezut în dreptate. Se pare că dreptatea o găseşti în ceruri, nu pe pământ”, a mai afirmat Cristian Popescu-Piedone.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Iniţial, la instanţa de fond – Tribunalul Bucureşti – Piedone primise 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, însă judecătorii de la CAB au admis, joi, apelul primarului şi au decis scăderea pedepsei la 4 ani închisoare cu executare.

De menţionat că, în timpul procesului, judecătorii de la CAB au eliminat forma agravantă a infracţiunii de abuz în serviciu de care era acuzat Piedone.

Potrivit deciziei instanţei, Piedone a fost condamnat la patru ani închisoare pentru o infracţiune de abuz în serviciu, în legătură cu autorizaţia emisă de Primărie pentru clubul Colectiv, şi achitat pentru altă infracţiune de abuz în serviciu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum îți poți da seama că cineva este în depresie și ce poți face pentru a ajuta

 Semnele timpurii ale depresieiStarea persistentă de tristețe sau vid: Persoana se simte adesea tristă sau lipsită de speranță, chiar și în situații care...

Rusia – Ucraina, ziua 684: Moscova anunță că a doborât nouă rachete ucrainene în regiunea Belgorod

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că apărarea antiaeriană a doborât nouă rachete lansate din Ucraina asupra regiunii Belgorod din vestul Rusiei.Regiunea de...

Un polițist a murit după ce a fost lovit de tren

 „Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați în urmă cu puține momente să intervină în apropiere de strada Răsăritului, lângă trecerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies