12.7 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Pericol în Capitală. Un tânăr a fost mușcat de șobolan în plină stradă

Un bărbat de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Capitalei. Incidentul s-a petrecut în apropierea parcului Grădina Icoanei, în jurul orei 19.00, transmite antena3.

Acesta a sunat la 112 și a fost îndrumat să meargă de urgență la Spitalul Matei Balș, unde a primit îngrijirii medicale, i-a fost adminstrat antitetanos și antirabic și i s-a prescris tratament cu cinci medicamente timp de cinci săptămâni.

Tânărul avea șoseste și papuci, cu toate acestea mușcătura i-a străpuns pielea ș i-a produs sângerări.

Efectele mușcăturilor de șoblani:
– Sodoku, care se numește ”boala mușcăturilor de șobolan”. Dacă nu este tratat, în aproximativ 10% din cazuri se produce la moartea pacientului. 

– Tetanusul este o boală periculoasă care necesită cel mai intens tratament. În fiecare an, 30 – 60.000 de oameni mor în toată lumea, în mare parte copii. Rata mortalității este foarte ridicată, de circa 20-25%. Este printre primele trei boli infecțioase cele mai mortale după rabie și ciuma pulmonară. 

– Leptospiroza de la șobolani se transmite mai des decât alte infecții, iar susceptibilitatea oamenilor la patogenul său este foarte mare. Boala este dificilă, în jumătate din cazuri necesită tratament în unitatea de terapie intensivă. 

Ultima oră
Pe aceeași temă